Ρωσία για κρίση στην Κορέα: Ένας πόλεμος στην περιοχή αυτή θα προκαλούσε ανυπολόγιστες τραγωδίες

Ρωσία για κρίση στην Κορέα: Ένας πόλεμος στην περιοχή αυτή θα προκαλούσε ανυπολόγιστες τραγωδίες Facebook Twitter
0


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, παρότρυνε σήμερα, από το Αμπού Ντάμπι , την Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, με αφορμή την εκτόξευση πυραύλου, που πέρασε πάνω από το βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας.


«Όσον αφορά την Βόρεια Κορέα και τις δοκιμές που πραγματοποιεί (εκτοξεύσεις πυραύλων-σ.σ),είμαστε υπέρ όλων των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εμμένουμε στο ότι οι βορειοκορεάτες γείτονες μας πρέπει να τις τηρήσουν πλήρως», υπογράμμισε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προσέθεσε ότι «αυτή θα είναι η θέση μας και κατά την πορεία των συζητήσεων που θα γίνουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας όπως και κατά την συνεδρίαση, η οποία όπως αντιλαμβάνομαι προτείνεται να δίνει τώρα για να συζητηθεί το τελευταίο συμβάν με την δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα».


Επίσης ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε προς τους δημοσιογράφους από την πρωτεύουσα του Καζαχστάν, Αστανά, με αφορμή την ένταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Κορεατική Χερσόνησο, ότι ένας πόλεμος στην περιοχή αυτή θα προκαλούσε «ανυπολόγιστες τραγωδίες».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM