Ιράκ: Στα χέρια των ιρακινών δυνάμεων η Ταλ Αφάρ

Ιράκ: Στα χέρια των ιρακινών δυνάμεων η Ταλ Αφάρ Facebook Twitter
φώτο αρχείου
0

Στον έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων πέρασε το 70% περίπου της πόλης Ταλ Αφάρ, ενός προπυργίου των τζιχαντιστών στο βορειοδυτικό Ιράκ όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι και διοικητές του στρατού.

«Το 70% της πόλης απελευθερώθηκε. Με την βοήθεια του Θεού, το υπόλοιπο τμήμα θα απελευθερωθεί σύντομα», δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Βαγδάτη με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και την γαλλίδα υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί ο ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Ιμπραχήμ αλ-Τζααφάρι.

Η επιχείρηση στην Ταλ Αφάρ, η οποία βρίσκεται κατά μήκος του δρόμου ανεφοδιασμού που συνδέει τη Συρία με το πρώην προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη, ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου. Από εκεί προέρχονται ορισμένοι από τους πιο υψηλόβαθμους διοικητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Η επίλεκτη Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία «απελευθέρωσε την συνοικία γύρω από την ακρόπολη και ύψωσε την ιρακινή σημαία στην κορυφή του κτιρίου της ακρόπολης», αναφέρει ανακοίνωση της ιρακινής διοίκησης κοινών επιχειρήσεων. Μεγάλο τμήμα της ακρόπολης που ανάγεται στην οθωμανική εποχή, καταστράφηκε από τους τζιχαντιστές στο τέλος του 2014.

Η Ταλ Αφάρ, η οποία προπολεμικά αριθμούσε περίπου 200.000 κατοίκους, είναι ο τελευταίος στόχος της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ εκστρατείας κατά του ΙΚ μετά την ανακατάληψη της Μοσούλης έπειτα από εκστρατεία που διήρκεσε εννέα μήνες και κατέστρεψε σημαντικό τμήμα της πόλης, της μεγαλύτερης στο βόρειο Ιράκ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM