Ισπανία: Στο δικαστήριο οι 4 συλληφθέντες τζιχαντιστές για τις επιθέσεις στην Καταλονία

Ισπανία: Στο δικαστήριο οι 4 συλληφθέντες τζιχαντιστές για τις επιθέσεις στην Καταλονία Facebook Twitter
Ένας από τους συλληφθέντες είναι ο Ντρις Ουκαμπίρ, το διαβατήριο του οποίου βρέθηκε στο εγκαταλελειμμένο φορτηγάκι το οποίο έριξαν οι τρομοκράτες πάνω σε πεζούς στη Λα Ράμπλα της Βαρκελώνης. EPA/J.J.GUILLEN
0

Ενώπιον δικαστηρίου στη Μαδρίτη εμφανίζονται σήμερα τα τέσσερα εναπομείναντα μέλη του τζιχαντιστικού πυρήνα που ευθύνεται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής στην Καταλονία, από τις οποίες σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι.


Οι τέσσερις αυτοί είναι οι μοναδικοί επιζήσαντες από τον 12μελή πυρήνα και μεταφέρθηκαν από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ένας από τους συλληφθέντες είναι ο Ντρις Ουκαμπίρ, το διαβατήριο του οποίου βρέθηκε στο εγκαταλελειμμένο φορτηγάκι το οποίο έριξαν οι τρομοκράτες πάνω σε πεζούς στη Λα Ράμπλα της Βαρκελώνης. Παραδόθηκε στην αστυνομία ισχυριζόμενος ότι είναι αθώος και ότι ο μικρότερος αδελφός του, ο 17χρονος Μούσα Ουκαμπίρ, που σκοτώθηκε στην Καμπρίλς, έκλεψε τα χαρτιά του.


Ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάζεται και ο Μοχάμεντ Αάλα, ο ιδιοκτήτης του Audi που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στην Καμπρίλς. Ένας από τους αδελφούς του, ο Σάιντ, σκοτώθηκε και ένας δεύτερος, ο Γιούσεφ, πιστεύεται ότι έχασε τη ζωή του στην έκρηξη που σημειώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη στο σπίτι που χρησιμοποιούσε ο πυρήνας στην Αλκανάρ.


Στο δικαστήριο θα βρεθεί και ο Μοχάμεντ Χούλι Σεμλάμ, ο οποίος συνελήφθη αφότου τραυματίστηκε στην έκρηξη στο Αλκανάρ, καθώς και ο Σάλαχ ελ Καρίμπ, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του ίντερνετ καφέ που χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες για να στέλνουν χρήματα στο Μαρόκο.


Κατά τη διάρκεια της σημερινής κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης, ο δικαστής πρόκειται να διαβάσει το κατηγορητήριο και στη συνέχεια θα τους ρωτήσει αν επιθυμούν να καταθέσουν. Αν οι κατηγορούμενοι απαντήσουν θετικά, θα τους ανακρίνει.


Μετά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία το πιθανότερο είναι οι τέσσερις άνδρες να κριθούν προφυλακιστέοι για όσο διάστημα ο δικαστής συνεχίζει την έρευνα, η οποία ίσως διαρκέσει μήνες ή ακόμη και χρόνια προτού μπορέσει να ξεκινήσει η δίκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έξυπνη» κυβερνοεπίθεση αναστατώνει ευρωπαϊκά αεροδρόμια – Καθυστερήσεις και ακυρώσεις στο Χίθροου και τις Βρυξέλλες

Διεθνή / «Έξυπνη» κυβερνοεπίθεση αναστατώνει ευρωπαϊκά αεροδρόμια – Καθυστερήσεις και ακυρώσεις στο Χίθροου και τις Βρυξέλλες

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν σήμερα στην Ευρώπη προειδοποιούνται να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους και να προσέρχονται εγκαίρως
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ επιβάλλει 100.000 δολάρια για βίζα H-1B: Τι σημαίνει για τους ξένους εργαζόμενους στις ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ επιβάλλει 100.000 δολάρια για βίζα H-1B: Τι σημαίνει για τους ξένους εργαζόμενους στις ΗΠΑ

Εκτός από τη νέα χρέωση για τις βίζες, ο Τραμπ υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα που εισάγει ένα πρόγραμμα "Χρυσής Κάρτας", το οποίο θα επιτρέπει σε άτομα να αγοράσουν αμερικανική κατοικία για 1 εκατομμύριο δολάρια
LIFO NEWSROOM