Ραχόι για τρομοκρατία: Να είμαστε ενωμένοι στον πόνο και στην αντίδραση

Ραχόι για τρομοκρατία: Να είμαστε ενωμένοι στον πόνο και στην αντίδραση Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στις καταλανικές εφημερίδες El Periodico και La Vanguardia, τονίζει ότι, μετά τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη, «όλοι μαζί εναντίον της τρομοκρατικής απειλής θα ανακτήσουμε την ελευθερία μας» και υπογραμμίζει ότι «οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι στον πόνο και στην αντίδραση».


«Ας έχουμε όποιες ιδέες θέλουμε, ας ψηφίζουμε όποιον ψηφίζουμε και ας απορρίπτουμε ό,τι απορρίπτουμε, όλοι εμείς που πιστεύουμε στη δημοκρατία και στις ελεύθερες κοινωνίες καλούμεθα να παραμείνουμε ενωμένοι στην υπεράσπιση της κληρονομιάς του πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα του φανατισμού, του μίσους και του τρόμου», τονίζει στο άρθρο του ο κ. Ραχόι.


Ο πρωθυπουργός στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «δεν υπάρχουν ούτε απόλυτη ασφάλεια, ούτε μηδενικός κίνδυνος, όπως με τραγικό τρόπο διαπιστώσαμε, αλλά εάν επιθυμούμε να είμαστε πραγματικά αποτελεσματικοί έναντι της τρομοκρατίας, θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όχι μόνο στον πόνο, όπως κάναμε όλες τούτες τις ημέρες, αλλά και στην απάντηση που θα δώσουμε».

Γι' αυτό, ο ίδιος δηλώνει: «Είμαι πλήρως πεπεισμένος πως οι διάφοροι θεσμοί και οι πολιτικές δυνάμεις» θα σταθούν «στο ύψος των ευθυνών τους», τις οποίες είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν. «Είμαι πεπεισμένος πως θα δούμε να ενισχύονται αυτές οι αξίες και η ενότητα στα θεμελιώδη ζητήματα κατά τη σύσκεψη για την ασφάλεια που θα πραγματοποιηθεί το πρωί στη Μαδρίτη».


Ο Μ. Ραχόι εξηγεί επίσης ότι «παραμένουν ακόμη άγνωστα στοιχεία που θα πρέπει να διαλευκανθούν, πρωτίστως εγκληματίες που πρέπει να συλληφθούν και να συρθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να εφαρμοσθούν οι νόμοι. Αναμφίβολα, αργά, ή γρήγορα, θα πληρώσουν για τα εγκλήματά τους».

Με πληροφορίες ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM