Φινλανδία: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης

Φινλανδία: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης Facebook Twitter
EPA/MARKKU OJALA
0

Ενός λεπτού σιγή τήρησαν σήμερα το πρωί οι Φινλανδοί, στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης που σημειώθηκε την Παρασκευή στην πόλη Τούρκου.


Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν όταν τους επιτέθηκε με μαχαίρι ένας 18χρονος Μαροκινός, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται. Σύμφωνα με τις αρχές, ο νεαρός έφτασε στην Τούρκου πέρσι και είχε ζητήσει άσυλο στη Φινλανδία. Έχουν επίσης συλληφθεί άλλα πέντε πρόσωπα που ενδέχεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.


Στην Τούρκου, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στην Πλατεία της Αγοράς για να αφήσουν λίγα λουλούδια και να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων. Παρόντες επίσης ήταν πολλοί πολιτικοί, ένστολοι διασώστες και αστυνομικοί.


Ανάμεσα στο πλήθος ήταν και ο Χάσαν Ζαμπίρ, που κατάφερε να πάει στο σημείο καθισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ο Ζαμπίρ, βρετανός υπήκοος, τραυματίστηκε την Παρασκευή στην προσπάθειά του να βοηθήσει μια γυναίκα που δέχτηκε επίθεση από τον 18χρονο. «Ήθελα να δείξω τον σεβασμό μου στα θύματα», είπε στη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet πριν επιστρέψει και πάλι στο νοσοκομείο.


«Ειρήνη και αγάπη - Όχι βία στη Φινλανδία», έγραφε ένα πανό στην πλατεία.


Τα θύματα, ηλικίας 15-67 ετών, είναι οκτώ γυναίκες και δύο άνδρες, οι οποίοι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να σταματήσουν τον δράστη.


Ο 18χρονος Μαροκινός, το κίνητρο του οποίου παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα σε ανακριτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Sputnik

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ επιβάλλει 100.000 δολάρια για βίζα H-1B: Τι σημαίνει για τους ξένους εργαζόμενους στις ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ επιβάλλει 100.000 δολάρια για βίζα H-1B: Τι σημαίνει για τους ξένους εργαζόμενους στις ΗΠΑ

Εκτός από τη νέα χρέωση για τις βίζες, ο Τραμπ υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα που εισάγει ένα πρόγραμμα "Χρυσής Κάρτας", το οποίο θα επιτρέπει σε άτομα να αγοράσουν αμερικανική κατοικία για 1 εκατομμύριο δολάρια
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να πουλήσουν όπλα αξίας 6 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να πουλήσουν όπλα αξίας 6 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την υποστήριξή τους παρά την αυξανόμενη διεθνή πίεση προς το Ισραήλ και τις προσπάθειες ενός αυξανόμενου αριθμού Δημοκρατικών γερουσιαστών να εμποδίσουν την πώληση όπλων στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Εσθονία: Η κυβέρνηση θα αιτηθεί την ενεργοποίηση του Άρθρου 4 του ΝΑΤΟ μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου από τη Ρωσία

Διεθνή / Εσθονία: Η κυβέρνηση θα αιτηθεί την ενεργοποίηση του Άρθρου 4 του ΝΑΤΟ μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου από τη Ρωσία

Τρία ρωσικά μαχητικά εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Εσθονίας - «Μια τέτοια παραβίαση είναι απολύτως απαράδεκτη», τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας
LIFO NEWSROOM