Ο Πρόεδρος της Ν. Κορέας προσκλήθηκε στους G20

Ο Πρόεδρος της Ν. Κορέας προσκλήθηκε στους G20 Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζέι-ιν αναχώρησε για την Γερμανία, όπου και θα λάβει μέρος στην διάσκεψη της ομάδας χωρών G20, στο τέλος της εβδομάδας.

 

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, εμφανίστηκε προβληματισμένος μετά τις τελευταίες εξελίξεις κλιμάκωσης της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, από την εκτόξευση ενός -όπως φαίνεται- διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM).

 

Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη του Μουν στο εξωτερικό από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, στις 10 Μαΐου, ενώ αυτή πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά τις διαβουλεύσεις που είχε στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ στις 29 Ιουνίου.

 

Η επίσκεψη του προέδρου Μουν στο Βερολίνο, γίνεται μετά από πρόσκληση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελλα Μέρκελ, ενώ οι δύο ηγέτες θα έχουν διμερείς διαβουλεύσεις.

 

Στο περιθώριο της διάσκεψης G20, ο πρόεδρος Μουν θα επιδιώξει να έχει συναντήσεις με τους ηγέτες της Κίνας, της Ρωσίας, της Ιαπωνίας, της Ινδίας, της Γαλλίας, αλλά και της Αυστραλίας.

 

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας δήλωσε σήμερα ότι θεωρεί πολύ πιθανό η Βόρεια Κορέα να προχωρήσει σε μια νέα — την έκτη κατά σειρά — πυρηνική δοκιμή, μετά την επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου την οποία διεξήγαγε χθες Τρίτη.

 

«Ο στόχος της Βόρειας Κορέας είναι να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο, επομένως θεωρώ ότι η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι μεγάλη», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Χαν Μιν-γκου κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο κοινοβούλιο, ερωτηθείς από ένα μέλος του εάν πιστεύει ότι η Πιονγκγιάνγκ θα προχωρήσει σύντομα σε μια νέα πυρηνική δοκιμή.

 

«Γνωρίζουμε ότι είναι πάντα έτοιμοι να διεξαγάγουν πυρηνικές δοκιμές αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε ανιχνεύσει ασυνήθιστες ενδείξεις», πρόσθεσε ο Χαν.

 

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε χθες ότι προχώρησε σε επιτυχή δοκιμή ενός νέου, διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς θα μπορούσε να πλήξει εδάφη των ΗΠΑ.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Διεθνή / Βρετανία: YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Ο Άντονι Στάιλς, διαδηλωτής κατά των μεταναστών και YouTuber, αποκαλύφθηκε ως καταδικασμένος παιδόφιλος με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλική κυβέρνηση στο χείλος της κατάρρευσης – Σήμερα η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση στο χείλος της κατάρρευσης – Σήμερα η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης

Η ψηφοφορία αφορά το σχέδιο για περιορισμό των δημοσίων δαπανών ύψους 43,8 δισ. ευρώ, που η κυβέρνηση θεωρεί αναγκαίο για να καθησυχάσει τις αγορές και να περιορίσει το έλλειμμα
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM