Έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στη Ν. Κορέα

Έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στη Ν. Κορέα Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας μετά την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών σήμερα, ανακοίνωσε ο Κυανός Οίκος.

 

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου στις 09:39 τοπική ώρα (03:39 ώρα Ελλάδας). Ο πύραυλος έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

 

Η συνεδρίαση αναμένεται να αρχίσει σε λίγα λεπτά (στις 11:30 τοπική ώρα, δηλαδή στις 05:30 ώρα Ελλάδας) και θα εξεταστεί η ετοιμότητα της χώρας να αντιδράσει σε περίπτωση νέων προκλήσεων από μέρους της Πιονγκγιάνγκ, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

 

Ο βαλλιστικός πύραυλος διένυσε απόσταση περίπου 930 χιλιομέτρων πριν πέσει στην ανατολική Θάλασσα (σ.σ. όπως αποκαλείται στην Κορέα η Θάλασσα της Ιαπωνίας). Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, είναι πιθανό ο πύραυλος να κατέπεσε μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας.

 

Η εκτόξευση σημειώθηκε την ημέρα της εθνικής εορτής των ΗΠΑ και μερικές ημέρες μετά τη συνάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν.

 

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζέι-ιν δήλωσε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, αναλύουν τα στοιχεία της νέας πυραυλικής εκτόξευσης που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, με την πιθανότητα ο πύραυλος να ήταν διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM).

 

Ο Μουν δήλωσε κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας της Νότιας Κορέας, στο προεδρικό μέγαρο της Σεούλ, ότι είναι βαθύτατα απογοητευμένος για την πραγματοποίηση από την Βόρεια Κορέα της εκτόξευσης αυτής, λίγες μόνο ημέρες μετά το κάλεσμα που απηύθυναν ο ίδιος κι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ προς την Πιονγιάνγκ για αυτοσυγκράτηση.

 

Ο Νοτιοκορέατης πρόεδρος πρόσθεσε ότι καταδικάζει την πυραυλική εκτόξευση που παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αγνοώντας τις διεθνείς προειδοποιήσεις.

 

 

 Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM