Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του συμβουλίου του Κένσινγκτον και Τσέλσι για την πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του συμβουλίου του Κένσινγκτον και Τσέλσι για την πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ Facebook Twitter
0

Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Κένσινγκτον και Τσέλσι, της συνοικίας όπου βρίσκεται το πολυώροφο κτίριο του δυτικού Λονδίνου όπου τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε την 14η Ιουνίου, έπειτα από επικρίσεις που δέχθηκε για τους χειρισμούς του συμβουλίου στην αντιμετώπιση της καταστροφής.


«Ως επικεφαλής του συμβουλίου, πρέπει να αποδεχθώ το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί για αυτές τις αποτυχίες», δήλωσε με ανακοίνωσή του ο Νίκολας Πάτζετ-Μπράουν, επικεφαλής του συμβουλίου του Κένσινγκτον και Τσέλσι.


Αποδέχθηκε την κριτική για την απόφαση που έλαβε χθες να αναβάλει μια συνάντηση του συμβουλίου για την καταστροφική πυρκαγιά στον Grenfell Tower, όταν μέσα ενημέρωσης επιχείρησαν να παρακoλoυθήσoυv τις εργασίες, κάτι που υποστήριξε ότι ήταν απαραίτητο για να αποφευχθεί να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια έρευνα.


Μια εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι επέκρινε νωρίτερα σήμερα την απόφαση να επιχειρηθεί να συγκληθεί κεκλεισμένων των θυρών το συμβούλιο.


Η βρετανική κυβέρνηση όρισε την Πέμπτη έναν δικαστή για να ηγηθεί της έρευνας σχετικά με την πυρκαγιά.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζεφ Μπέζος: Ο γάμος των $55 εκατ. στη Βενετία, οι παροχές στους VIP καλεσμένους και οι διαμαρτυρίες των ντόπιων

Διεθνή / Τζεφ Μπέζος: O γάμος των $55 εκατ. στη Βενετία - Οι παροχές στους VIP καλεσμένους και οι αντιδράσεις

Ο Τζεφ Μπέζος και η Λόρεν Σάντσεζ υποδέχθηκαν τους VIP καλεσμένους του στη Βενετία, παρά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατοίκων που καταγγέλλουν «μια ελίτ που πλουτίζει με την υπερεκμετάλλευση πληθυσμών και εδαφών»
LIFO NEWSROOM
O Μακρόν θέλει η γαλλική ηλεκτρονική μουσική να αναγνωριστεί ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Διεθνή / O Μακρόν θέλει η γαλλική ηλεκτρονική μουσική να αναγνωριστεί ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Η συμβολή της χώρας στην ηλεκτρονική μουσική, η οποία συχνά αναφέρεται ως «γαλλική πινελιά», περιλαμβάνει έργα-ορόσημα από καλλιτέχνες όπως οι Daft Punk, Justice, Air, Cassius, Phoenix, Étienne de Crécy, M83 και Alan Braxe
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Διεθνή / «Το φαγητό δεν φτάνει ούτε για τον μήνα»: Οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για τις περικοπές του Τραμπ

«Αν δεν προσέξουμε, ο κόσμος θα αναστατωθεί» λέει Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, εκτιμώντας πως οι περικοπές αυτές θα μπορούσαν να κοστίσουν στο κόμμα την πλειοψηφία του στο Κογκρέσο
LIFO NEWSROOM