Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος εκδιώχθηκε από το Χαλέπι- Τζιχαντιστές ανακατέλαβαν συνοικία της Ράκα

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος εκδιώχθηκε από το Χαλέπι- Τζιχαντιστές ανακατέλαβαν συνοικία της Ράκα Facebook Twitter
0

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποσύρθηκαν από τα τελευταία εδάφη που έλεγχαν στην επαρχία του Χαλεπιού αφού ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την οδό Ιθρίγια-Ρασάφα και περιοχές ανατολικά της Χανασέρ, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.


Μια μονάδα στρατιωτικής ενημέρωσης που διευθύνεται από την Χεζμπολάχ, σύμμαχο του συριακού στρατού, γνωστοποίησε πως στρατιώτες κατέλαβαν την οδό Ιθρίγια-Ρασάφα και πολιόρκησαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους ανατολικά της Χανασέρ. Δεν είπε πως η τζιχαντιστική οργάνωση εγκατέλειψε τις θέσεις αυτές.


Λίγο νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει πως οι τζιχαντιστές ανακατέλαβαν σήμερα μια νοτιοανατολική συνοικία της Ράκα, του προπυργίου τους στη Συρία το οποίο έχασαν πριν από τρεις εβδομάδες.


«Το ΙΚ ανακατέλαβε πλήρως την αλ-Σενάα, τη σημαντικότερη συνοικία που είχαν καταλάβει οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στις 12 Ιουνίου», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, αναφερόμενος στην κουρδο-αραβική συμμαχία που στηρίζεται από έναν υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό. «Χρησιμοποιώντας σήραγγες, οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στις SDF με καμικάζι καθώς και μη επανδρωμένα αεροπλάνα που μετέφεραν εκρηκτικά», διευκρίνισε. Η αλ-Σενάα, μια πυκνοκατοικημένη συνοικία, βρίσκεται δίπλα στην παλιά πόλη της Ράκα.


Χθες Πέμπτη, περίπου 40 μέλη του ΙΚ, ντυμένα με τη στολή των SDF για να παραπλανήσουν τους αντιπάλους τους, είχαν επιτεθεί στην αλ-Σενάα και τη Μεσλέμπ, δύο νοτιοανατολικές συνοικίες της Ράκα. Πραγματοποίησαν τρεις επιθέσεις καμικάζι με παγιδευμένα οχήματα και πυροδότησαν εκρηκτικά που έφεραν μη επανδρωμένα αεροπλάνα για να καταλάβουν έξι θέσεις που κατείχαν οι SDF.


Μετά τη σημερινή επίθεση, οι SDF υποχρεώθηκαν να αναδιπλωθουν στη γειτονική συνοικία Μεσλέμπ, «όπου ενισχύουν τις θέσεις τους», δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν. Μετά την απώλεια της αλ-Σενάα, οι SDF εξακολουθούν να ελέγχουν τη Μεσλέμπ στα ανατολικά και άλλες δύο συνοικίες στα δυτικά.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM