ΗΠΑ: Η θερμοκρασία στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια θα αγγίξει τους 53 βαθμούς Κελσίου

ΗΠΑ: Η θερμοκρασία στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια θα αγγίξει τους 53 βαθμούς Κελσίου Facebook Twitter
0

Η θερμοκρασία στην Κοιλάδα του Θανάτου στην ανατολική Καλιφόρνια και Αριζόνα αναμένεται να φθάσει τους 53 βαθμούς Κελσίου (127 βαθμούς Φάρεναϊτ) αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο μετεωρολόγος της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Καιρού, Τομ Φίσερ.

 

Η ακραία θερμοκρασία, αποτέλεσμα της υψηλής βαρομετρικής πίεσης που έχει εγκατασταθεί πάνω από την περιοχή Φορ Κόρνερς (Four Corners), στα σύνορα τεσσάρων πολιτειών, έχει ήδη ανεβάσει και τις θερμοκρασίες πάνω από τα συνήθη όρια σε όλη την περιοχή των νοτιοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ οι χειρότερες μέρες προβλέπτονται να είναι η σημερινή και η αυριανή.

 

Ο Φίσερ δήλωσε ότι η άνοδος, παρότι μπορεί να δημιουργήσει θερμοκρασίες-ρεκόρ σε ορισμένες περιοχές, αποτελεί μέρος ενός κυκλικού συστήματος και δεν είναι αποτέλεσμα κλιματικής αλλαγής ή άλλου ασυνήθιστου φαινομένου.

 

Οι θερμοκρασίες αναμένονται να μειωθούν στο τέλος της εβδομάδας κατά 2,5-5 βαθμούς Κελσίου, αλλά ακόμα και στο Σαν Φρανσίσκο, που συνήθως είναι πιό δροσερά, η θερμοκρασία έφθασε τους 31 βαθμούς Κελσίου (88 βαθμούς Φάρεναϊτ).

 

Η Κοιλάδα του Θανάτου θεωρείται το θερμότερο μέρος των ΗΠΑ. Η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων ανάρτησε προειδοποιήσεις στην ιστοσελίδα της για την άνοδο της θερμοκρασίας, καθώς και οδηγίες προφύλαξης, που περιλαμβάνουν την αποφυγή αναρρίχησης μετά τις 10:00 το πρωί.

 

Η αεροπορική εταιρεία American Airlines προειδοποίησε τους επιβάτες που θα πετάξουν από ή προς το αεροδρόμιο του Φίνιξ στην Αριζόνα ότι η έντονη θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία των κινητήρων των αεροπλάνων και να δημιουργήσει καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων. Πρόσθεσε ότι οι επιβάτες σε πτήσεις με αφίξεις ή αναχωρήσεις μεταξύ των ωρών 3 μ.μ. και 6 μ.μ. τοπικής ώρας μπορούν να αλλάξουν πτήσεις χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αζερμπαϊτζάν προς Ρωσία: Παραδεχθείτε την ευθύνη για τη συντριβή και αποζημιώστε τις οικογένειες

Διεθνή / Αζερμπαϊτζάν προς Ρωσία: Παραδεχθείτε την ευθύνη για τη συντριβή και αποζημιώστε τις οικογένειες

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί τη Μόσχα για αδράνεια και απαιτεί αποζημιώσεις για τους 38 νεκρούς της πτήσης J2-8243 – Εμπλοκή της Ρωσίας την ώρα που αναχαιτίζονταν ουκρανικά drones
LIFO NEWSROOM
Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Διεθνή / Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Ο Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται νομικά κατά του Ρούπερτ Μέρντοχ και της Wall Street Journal, καταγγέλλοντας δημοσίευμα για επιστολή του στον Τζέφρι Έπσταϊν — «Ο Μέρντοχ εξετάζει αν ο Τραμπ χάνει το ακροατήριό του», λένε πρώην συνεργάτες του μεγιστάνα
LIFO NEWSROOM
Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Διεθνή / Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Με τη συγκέντρωση περισσότερων από 500.000 υπογραφών, ο νόμος ενεργοποιεί τη διαδικασία για κοινοβουλευτική συζήτηση, υπό την προϋπόθεση να το ζητήσουν οι επικεφαλής κοινοβουλευτικών ομάδων ή επιτροπών
LIFO NEWSROOM
Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM