Δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο στέλνει ο Τραμπ στην Κορεατική Χερσόνησο

Δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο στέλνει ο Τραμπ στην Κορεατική Χερσόνησο Facebook Twitter
0

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στέλνει το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, όπου θα διεξάγει ασκήσεις με το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, το οποίο βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή, συνοδευόμενο από μοίρα πλοίων συνοδείας του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, μετέδωσε το CNN.

 

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την πρόσφατη δοκιμαστική πυραυλική εκτόξευση που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, τα ξημερώματα της Κυριακής, πετυχαίνοντας επιτυχημένη ελεγχόμενη επανείσοδο του πυραύλου στην κατώτερη γήινη ατμόσφαιρα, αντί της πτώσης στην θάλασσα, όπως έδειξε η προκαταρκτική ανάλυση των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

 

Το δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο αναχώρησε από τη βάση του στη Γιοκοσίκα της Ιαπωνίας με πορεία προς την Κορεατική Χερσόνησο, ενώ έχει ολοκληρώσει την τεχνική συντήρησή του, αλλά και μια περίοδο επιχειρησιακών δοκιμών, σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού ναυτικού. “Καθώς εξέρχεται από μια μακρά περίοδο παραμονής και συντήρησης στη βάση του, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι τόσο το Ronald Reagan, όσο και τα πλοία της συνοδείας του, μπορούν να είναι επιχειρησιακά για την πραγματοποίηση της αποστολής τους,” ανέφερε χαρακτηριστικά δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αρμόδια ναυτική διοίκηση των ΗΠΑ.

 

Μετά την άφιξη του στην θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, το αεροπλανοφόρο θα πραγματοποιήσει σειρά εκπαιδευτικών ασκήσεων, με έμφαση στην επιχειρησιακή αξιοποίηση και τις απονηώσεις και προσνηώσεις των αεροσκαφών που μεταφέρει.

 

Παράλληλα, αναμένεται ότι το δεύτερο αεροπλανοφόρο θ' αντικαταστήσει το USS Carl Vinson στην περιοχή μετά τη λήξη της αποστολής του.

 

Το USS Ronald Reagan είναι κλάσης Nimitz, με πλήρωμα 4.539 αντρών, ενώ μεταφέρει περίπου 60 μαχητικά αεροσκάφη. Το αναφερόμενο σκάφος καθελκύστηκε το 2003, ενώ το κόστος κατασκευής του έφτασε στα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Πηγή: CNN, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Τέλος στο Προστατευτικό Καθεστώς για Αφγανούς – Κίνδυνος Απέλασης για 9.000 Πρόσφυγες

Διεθνή / ΗΠΑ: Τέλος στο καθεστώς προστασίας για Αφγανούς πολίτες – Κίνδυνος απέλασης για 9.000 πρόσφυγες

Η κυβέρνηση Τραμπ, μέσω της Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Kristi Noem, τερματίζει το Προστατευτικό Καθεστώς για χιλιάδες Αφγανούς - Οργή από ανθρωπιστικές οργανώσεις και προειδοποιήσεις για μαζικές απελάσεις
LIFO NEWSROOM
Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Διεθνή / Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν συχνά υποδείξει το 2030 ως τον στόχο για τις πρώτες εντάξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα για την Αλβανία και το Μαυροβούνιο
LIFO NEWSROOM
Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Διεθνή / Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Θέρετρα γκολφ, επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και κρατικά κεφάλαια πυκνώνουν τις σκιές σύγκρουσης ιδιωτικών και δημόσιων συμφερόντων, εν όψει του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στον Κόλπο
LIFO NEWSROOM
Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Ανάλυση / Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Τα αίτια και οι στρατηγικές συνέπειες της απόφασης του PKK να καταθέσει τα όπλα και να διαλύσει την ένοπλη πτέρυγα του, στο πλαίσιο της αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ