Spiegel: Ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο είχε πάρει εντολή απευθείας από το Ισλαμικό Κράτος

Spiegel: Ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο είχε πάρει εντολή απευθείας από το Ισλαμικό Κράτος Facebook Twitter
0

Ο Τυνήσιος που οδηγούσε μια κλεμμένη νταλίκα και έπεσε πάνω στο πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, σκοτώνοντας 12 άτομα τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε λάβει εντολές για την επίθεση, απευθείας από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

Η αναφερόμενη τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στις 19 Δεκεμβρίου, χωρίς ωστόσο, να έχει διευκρινιστεί εάν είχε σχεδιάσει την υλοποίησή της ή αν ο δράστης είχε πειστεί να την πραγματοποιήσει από τα καλέσματα του Ισλαμικού Κράτους σε υποστηρικτές του, προκειμένου να πλήξουν στόχους σε χώρες τις οποίες η τρομοκρατική οργάνωση θεωρεί ως εχθρούς της.


Το περιοδικό επικαλείται πληροφορίες που έλαβαν οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 8 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο Ανις Αμρί, που είχε αποτυχημένα αιτηθεί ασύλου στη Γερμανία, οδήγησε την νταλίκα κατά του πλήθους, στο πλαίσιο εντολών που είχε δεχτεί από ομάδα που είναι ενταγμένη στην οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ ΡΩΣΙΑ ΚΡΗΤΗ

Explainer / «Πολύ δύσκολο το σήμα να έρθει από την Ουκρανία χωρίς δορυφόρους»: Πώς έγινε το χτύπημα στο πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης

«Αν ήμουν Αμερικανίδα, θα είχα ανησυχήσει» δηλώνει στη LiFO η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Μαρία Γαβουνέλη
ΛΙΑ ΦΑΣΟΛΗ