Γαλλία: Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο Ορλί μετά τη χθεσινή επίθεση

Γαλλία: Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο Ορλί μετά τη χθεσινή επίθεση Facebook Twitter
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
0

Αποκαθίσταται σταδιακά από το πρωί η κυκλοφορία στο παρισινό αεροδρόμιο του Ορλί, την επομένη μιας επίθεσης εναντίον στρατιωτικής περιπόλου, η οποία οδήγησε στο άμεσο κλείσιμο των δύο τερματικών σταθμών του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εταιρίας «Αεροδρόμια του Παρισιού».


«Η κυκλοφορία είναι μάλλον κανονική. Σημειώνονται ωστόσο ακόμη λίγες καθυστερήσεις, είκοσι λεπτών κατά μέσο όρο, λόγω της ενίσχυσης των ελέγχων», δήλωσε ο εκπρόσωπος.


Περίπου εκατό επιβάτες που δεν μπόρεσαν να πάρουν την πτήση τους χθες κοιμήθηκαν στο αεροδρόμιο του Ορλί, όπου τοποθετήθηκαν καναπέδες-κρεβάτια, σύμφωνα με την πηγή αυτή. Επίσης οι αεροπορικές εταιρίες φιλοξένησαν από 100 έως 200 ανθρώπους στα ξενοδοχεία του αεροδρομίου.


Η αεροπορική κυκλοφορία πάνω από το Παρίσι επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό χθες μετά την επίθεση στο Ορλί, όταν ένας 39χρονος προσπάθησε να αρπάξει το όπλο μιας στρατιωτικού και έπεσε στη συνέχεια νεκρός από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Η επίθεση οδήγησε στο άμεσο κλείσιμο των δύο τερματικών σταθμών του Ορλί (τον νότιο και τον δυτικό). Πολλά αεροσκάφη έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν σε γειτονικά αεροδρόμια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαπωνία: Συνελήφθησαν δάσκαλοι δημοτικού που μοιράζονταν άσεμνες φωτογραφίες μαθητριών

Διεθνή / Ιαπωνία: Δάσκαλοι δημοτικού τράβηξαν και μοίρασαν άσεμνες φωτογραφίες μαθητριών τους

Οι άνδρες συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι απαθανάτισαν και κοινοποίησαν σε ομαδική συνομιλία με συναδέλφους φωτογραφίες και βίντεο μαθητριών ακόμη και κάτω των 13 ετών
LIFO NEWSROOM