Συρία: Αντάρτες και οι οικογένειές τους αποχωρουν από συνοικία της Χομς

Συρία: Αντάρτες και οι οικογένειές τους αποχωρουν από συνοικία της Χομς Facebook Twitter
EPA/STR (φωτογραφία αρχείου)
0

Αντάρτες μαχητές και οι οικογένειές τους άρχισαν σήμερα να αποχωρούν από το τελευταίο προπύργιό τους στη συριακή πόλη Χομς, έκαναν γνωστό κρατικά μέσα ενημέρωσης και ένας αυτόπτης μάρτυρας, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας αποχώρησης που συνήψαν με την κυβέρνηση και η οποία αναμένεται ότι θα είναι η ευρύτερη του είδους της.


Τα δύο πρώτα λεωφορεία, που μετέφεραν τους αντάρτες και τις οικογένειές τους, αναχώρησαν το πρωί από τη συνοικία αλ-Ουέιρ, με κατεύθυνση άλλες ανταρτοκρατούμενες περιοχές στη βόρεια Συρία. Ο κυβερνήτης της Χομς, Ταλάλ Μπαράζι, είπε στο Reuters πως 400 έως 500 μαχητές θα αποχωρήσουν σήμερα, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους.


Βάσει της συμφωνίας, περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι θα αναχωρήσουν σταδιακά τις ερχόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM