Κάθε χρόνο περίπου μισό εκατομμύριο Αμερικανοί πεθαίνουν λόγω της κακής τους διατροφής

Κάθε χρόνο περίπου μισό εκατομμύριο Αμερικανοί πεθαίνουν λόγω της κακής τους διατροφής Facebook Twitter
0

Οι κακές διατροφικές συνήθειες ενδέχεται να ευθύνονται για περισσότερους από 400.000 θανάτους σε ετήσια βάση στις ΗΠΑ, καθώς συντελούν κυρίως στην αύξηση των καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε σήμερα στο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης, στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.


Εάν οι Αμερικανοί έτρωγαν περισσότερα υγιεινά τρόφιμα, όπως φρούτα ή λαχανικά και λιγότερα λιπαρά ή αλάτι, θα μπορούσαν να σωθούν δεκάδες χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο, ανέφερε ο Ασκάν Αφσίν, καθηγητής δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και βασικός συγγραφέας της μελέτης.


Τα "τρανς λιπαρά", που θεωρούνται πολύ βλαβερά για την υγεία, έχουν ελαχιστοποιηθεί στα τρόφιμα που πωλούνται στις ΗΠΑ. Μπορεί όμως να υπάρχουν ακόμη στα μπισκότα, σε ορισμένες μαργαρίνες και σε άλλα τυποποιημένα τρόφιμα. "Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας δείχνουν ότι περίπου οι μισοί από τους θανάτους που οφείλονται σε καρδιαγγειακές παθήσεις στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών" υπογράμμισε ο καθηγητής.

Η μελέτη αυτή βασίζεται σε δεδομένα πολλών ετών, που ανάγονται στη δεκαετία του 1990 (για παράδειγμα, μια πανεθνική έρευνα για την υγεία και τη διατροφή) καθώς και σε στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO). Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ από καρδιαγγειακά νοσήματα, δηλαδή ένας στους τέσσερις θανάτους οφείλεται σε κάποια ασθένεια του καρδιαγγειακού συστήματος. Η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης αλλά και κληρονομικοί παράγοντες μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση αυτών των ασθενειών.


Με βάση στατιστικά στοιχεία για τα καρδιαγγειακά νοσήματα το 2015, οι ερευνητές καθόρισαν ότι η διατροφή έπαιξε ρόλο στον θάνατο 222.100 ανδρών και 193.400 γυναικών εκείνη τη χρονιά στις ΗΠΑ.


Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, καρπούς, όσπρια, πλήρη σιτηρά και άπαχα γαλακτοκομικά, καθώς και ψάρια και πουλερικά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Διεθνή / Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει κορεσμό στο ηλεκτρικό της δίκτυο, με χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά να περιμένουν σύνδεση. Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη της πράσινης μετάβασης;
LIFO NEWSROOM
Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι «η ελευθερία δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM