Αυστρία: Έρευνες σε σπίτια στη Βιέννη μετά τη σύλληψη 18χρονου υπόπτου για τρομοκρατία

Αυστρία: Έρευνες σε σπίτια στη Βιέννη μετά τη σύλληψη 18χρονου υπόπτου για τρομοκρατία Facebook Twitter
0

Η αυστριακή αστυνομία προχώρησε σε πολλές έρευνες σε σπίτια στη Βιέννη και την Κάτω Αυστρία νωρίς σήμερα το πρωί, μία ημέρα μετά τη σύλληψη ενός άνδρα που φέρεται ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μια επίθεση στην αυστριακή πρωτεύουσα.


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Καρλ-Χάιντς Γκούντμπεκ είπε ότι οι αρχές εξετάζουν «το υλικό που συλλέχθηκε» σε αυτές τις έρευνες. Διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχει γίνει μόνο μία σύλληψη, αυτή της Παρασκευής.


Ο ύποπτος, ένας 18χρονος Αυστριακός, που φέρεται ότι είναι εξτρεμιστής ισλαμιστής, ανακρίθηκε σήμερα από τις αρχές. Την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα είχε δηλώσει ότι ο νεαρός είναι αλβανικής καταγωγής και ότι στόχος των ερευνών είναι να διαπιστώσουν οι αρχές τι σχέσεις είχε με το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι ίσως δεν πρόκειται για έναν «μοναχικό λύκο» αλλά ότι πίσω του μπορεί να κρύβεται ένα ευρύτερο δίκτυο.


Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Ιρίνα Στάιερ, είπε ότι τις τελευταίες ημέρες πολλαπλασιάζονταν οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για έναν ύποπτο ο οποίος σχεδίαζε μια επίθεση. Ένας πιθανός στόχος ήταν το μετρό της Βιέννης. Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει πάντως αν έχουν βρεθεί εκρηκτικές ύλες, είτε στην κατοχή του 18χρονου είτε στα σπίτια που ερευνήθηκαν.


Στον ιστότοπό της η εφημερίδα Krone Zeitung δημοσίευσε ένα έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με το οποίο η απειλή προερχόταν από μια «ισλαμιστική ριζοσπαστική» ομάδα αλβανικής προέλευσης που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος και ότι η επίθεση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί «μεταξύ 15-30 Ιανουαρίου».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM