Περισσότεροι από 6 χιλ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι

Περισσότεροι από 6 χιλ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι Facebook Twitter
0

Η αποχώρηση των ανταρτών από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου συνεχίζεται, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο του υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

 

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποιεί ότι περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν το ανατολικό Χαλέπι τις τελευταίες 24 ώρες. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται και 3.000 αντάρτες.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει χρήση όλων των διπλωματικών διαύλων για να ασκήσει πίεση ώστε να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι και να απομακρυνθεί ο άμαχος πληθυσμός από τη συριακή πόλη, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ χθες.

 

Ο Τουσκ είπε ότι δεν είναι δυνατόν να τεθεί με βία τέλος στον πόλεμο στη Συρία, και ότι οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ κατανόησαν ότι δεν υπήρξαν αρκετά αποτελεσματικοί ως πρός τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν. Είπε επίσης ότι οι ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ που συναντήθηκαν για συνομιλίες στις Βρυξέλλες χθες ήταν πιό ριζοσπαστικοί στις απόψεις τους για το συριακό από ό,τι πριν από τρεις μήνες, αλλά δεν ότι δεν αποφάσισαν να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία για το ρόλο της στη σύρραξη.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM