No.1

Η Άνγκελα Μέρκελ θα είναι ξανά υποψήφια για την καγκελαρία

Η Άνγκελα Μέρκελ θα είναι ξανά υποψήφια για την καγκελαρία Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια καγκελάριος της Γερμανίας διεκδικώντας μία τέταρτη θητεία, μετέδωσε πριν από λίγο το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Η Μέρκελ είναι πρόεδρος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος από το 2000 και βρίσκεται στην εξουσία από το Νοέμβριο του 2005. Εάν επανεκλεγεί τον 2017 θα είναι καγκελάριος επί 12 χρόνια και αν παραμείνει και μετά θα είναι όσα και ο Χέλμουτ Κολ.

«Είναι απολύτως αποφασισμένη, διατεθειμένη και έτοιμη να συμβάλλει στην ενίσχυση της φιλελεύθερης διεθνούς τάξης. Η καγκελάριος είναι εκ των ακρογωνιαίων λίθων αυτής της πολιτικής αντίληψης ότι η Δύση πρέπει να αποτελεί έναν παγκόσμιο παίκτη. Θα είναι επομένως υποψήφια και θα ενεργήσει ως υπεύθυνη ηγέτιδα» είχε σχολιάσει την Τρίτη, ο Χριστιανοδημοκράτης Νόρμπερτ Ρέτγκεν, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Enmid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild και δημοσιεύεται στην κυριακάτικη έκδοσή της, η πλειοψηφία των Γερμανών (55%) προτιμά να είναι ξανά καγκελάριος η Μέρκελ μετά τις εκλογές του 2017, ενώ μόνο το 39% δεν το επιθυμεί. Σε σύγκριση με ανάλογη δημοσκόπηση του Αυγούστου η δημοτικότητα της καγκελαρίου αυξήθηκε θεαματικά, αφού τότε την εκ νέου υποψηφιότητά της την επιθυμούσε μόνο το 42% και το 50% δήλωνε κατά.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM