«Βουλιάζει» η δημοτικότητα της Μέρκελ μετά τις επιθέσεις

«Βουλιάζει» η δημοτικότητα της Μέρκελ μετά τις επιθέσεις Facebook Twitter
1

Η δημοτικότητα της Αγγελα Μέρκελ μειώθηκε κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά τις επιθέσεις στη Γερμανία, που δείχνει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών δεν υποστηρίζουν την προσφυγική της πολιτική.

 Η δημοσκόπηση για λογαριασμό του δικτύου ARD δείχνει ότι η υποστήριξη προς το πρόσωπο της καγκελαρίου υποχώρησε κατά 12% σε σχέση με τον Ιούλιο, στο 47%. Είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση της Αγγελα Μέρκελ από την επανεκλογή της το 2013. Τον περυσινό Απρίλιο, και πριν από την προσφυγική κρίση, η δημοτικότητά της βρισκόταν στο 75%. Εν τω μεταξύ, μόλις λίγες ημέρες πριν φαινόταν σε άλλη δημοσκόπηση η γερμανίδα καγκελάριος να διατηρεί τη δημοτικότητα της.

 Ταυτόχρονα σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ, εκ των σφοδρών επικριτών της προσφυγικής της πολιτικής των ανοικτών θυρών και υπέρμαχου της επιβολής περιορισμών στη μετανάστευση για την ενίσχυση της ασφάλειας, εκτοξεύθηκε κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες στο 44%.

 Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1-2 Αυγούστου, μόλις το 34% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο από την προσφυγική πολιτική της καγκελαρίου, το χαμηλότερο ποσοστό από τότε που ετέθη για πρώτη φορά η ερώτηση τον περασμένο Οκτώβριο. Το 65% δηλώνει αντίθετα δυσαρεστημένο από την πολιτική της.

 Το επόμενο τεστ για τη Μέρκελ θα είναι οι εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία στις 4 Σεπτεμβρίου, όπου οι Χριστιανοδημοκράτες αναμένεται να αναμετρηθούν με την ευρωφοβική, αντιμεταναστευτική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

 Ωστόσο, χωριστή δημοσκόπηση της τελευταίας εβδομάδας έδειξε ότι η πλειοψηφία των Γερμανών δεν επιρρίπτει στην κυβερνητική πολιτική την ευθύνη για τις δύο ισλαμιστικές επιθέσεις του περασμένου μήνα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM