Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τρένο της Γερμανίας

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τρένο της Γερμανίας Facebook Twitter
0

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι ο νεαρός Αφγανός που επιτέθηκε με μαχαίρι και τσεκούρι τραυματίζοντας τέσσερα άτομα σε ένα τρένο στη Γερμανία είναι ένας από τους "μαχητές" της οργάνωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με την ισλαμιστική οργάνωση.


"Ο δράστης της επίθεσης στη Γερμανία είναι ένας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε την επιχείρηση αυτή ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις για στόχευση των χωρών του συνασπισμού που πολεμά στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ", αναφέρει το Amaq.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόακιμ Χέρμαν ανακοίνωσε πως στο δωμάτιο του αφγανού πρόσφυγα βρέθηκε σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. "Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο δωμάτιο όπου ζούσε βρέθηκε αυτοσχέδια σημαία του Ισλαμικού Κράτους", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο βαυαρός υπουργός προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με μαρτυρία, ο νεαρός Αφγανός φώναξε "Αλλάχ Ακμπάρ" την ώρα της επίθεσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Διεθνή / «Καλή και παραγωγική» συνομιλία Τραμπ–Πούτιν λίγο πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι

Σε ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε: «Μόλις είχα μια καλή και πολύ παραγωγική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν πριν από τη συνάντησή μου, σήμερα στις 13:00, με τον πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM