ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

O τρομοκράτης είχε ανοίξει πυρ πριν τον σκοτώσουν οι αστυνομικοί

O τρομοκράτης είχε ανοίξει πυρ πριν τον σκοτώσουν οι αστυνομικοί Facebook Twitter
0

Ο οδηγός του φορτηγού που σκότωσε τουλάχιστον 80 ανθρώπους στη Νίκαια της Γαλλίας και τραυμάτισε πολλούς άλλους, άνοιξε πυρ, πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί.

 

Ο Γάλλος υπουργός των Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζενέβ δήλωσε ότι 80 άνθρωποι είναι νεκροί, ενώ 18 άλλοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Σε έκτακτο διάγγελμά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα, θα επεκταθεί για άλλους τρεις μήνες. “Η Γαλλία πονάει από αυτή τη νέα τραγωδία,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας ότι μεταξύ των νεκρών είναι και αρκετά παιδιά.

 

Υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) πανηγυρίζουν σε αναρτήσεις τους σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης για την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια.

 

Μια χαρακτηριστική ανάρτηση στο Twitter αναφέρει ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Νίκαια ήταν «γάλλοι σταυροφόροι κι αμαρτωλοί άπιστοι. Ο θεός είναι μεγάλος» ενώ απειλούν τώρα, ως επόμενο στόχο το Βερολίνο.

 

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ