Κύπρος: Σάλος για την άδεια σε τέως βουλευτή που έκανε σε αρχαιολογικό χώρο τη γαμήλια δεξίωση του γιου της

Κύπρος: Σάλος για την άδεια σε τέως βουλευτή που έκανε σε αρχαιολογικό χώρο τη γαμήλια δεξίωση του γιου της Facebook Twitter
0

Έντονες αντιδράσεις στην Κύπρο έχει προκαλέσει η κίνηση του Τμήματος Αρχαιοτήτων του νησιού να παραχωρήσει τον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου στην στην τέως βουλευτή του ΔΗΣΥ Μαρία Κυριακού για να γίνει εκεί η γαμήλια τελετή δεξίωσης του γιου της, κάτι που ωστόσο γενικά απαγορεύεται. Ειδικότερα, ο χώρος παραχωρήθηκε για τη διοργάνωση γαμήλιου κοντσέρτου και δεξίωσης για 500 άτομα, με αφορμή τον γάμο του μοναχογιού της και οι προσκεκλημένοι έπρεπε μάλιστα να τηρούν συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα (να φορούν λευκά ρούχα).

Βέβαια, ως γνωστόν, το Τμήμα Αρχαιοτήτων δεν επιτρέπει την τέλεση τέτοιου είδους δεξιώσεων εντός αρχαιολογικών χώρων, αλλά στην προκειμένη περίπτωση παραχωρήθηκε άδεια, καθώς εντέχνως η όλη εκδήλωση παρουσιάστηκε ως πολιτιστική. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το politis.com, η τέως βουλευτής αξιοποίησε το παραθυράκι που επιτρέπει την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων σε φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες για τη διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα και με την πρόφαση του κονσέρτου, διοργάνωσε μια υπό κάλυψη γαμήλια δεξίωση.

 

Ερωτηθείς σχετικά με το συμβάν ο αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Αρχαιοτήτων Γιώργος Φιλοθέου, σημείωσε ότι η τέως βουλευτής απευθύνθηκε στα κεντρικά γραφεία του τμήματος και ζήτησε άδεια χρήσης του χώρου για τη διοργάνωση κονσέρτου κλασικής μουσικής για 500 άτομα, το οποίο θα συνοδευόταν από δεξίωση με ποτό. Όπως διευκρίνισε ο κ. Φιλοθέου, η πρώην βουλευτής ενημέρωσε το Τμήμα Αρχαιοτήτων ότι η εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο του γάμου του παιδιού της, ωστόσο παραχώρησε την άδεια καθώς δεν θεωρήθηκε ως γαμήλια δεξίωση.

Η Μαρία Κυριακού, από την μεριά της, δήλωσε πως οργάνωσαν ξενάγηση για περίπου 200 άτομα με την ευκαιρία του γάμου του γιου της, με στόχο να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου. Ανέφερε πως μετά το τέλος της ξενάγησης, οι καλεσμένοι κεράστηκαν σάντουιτς και αναψυκτικά από το αναψυκτήριο του Κουρίου και στη συνέχεια παρακολούθησαν όπερα για την ιστορία της Κύπρου ως νησιού της αγάπης. Η ίδια τόνισε ότι εξασφάλισε άδεια από το Τμήμα Αρχαιοτήτων για να πραγματοποιηθούν αυτές οι εκδηλώσεις, με τον αυστηρό όρο να επιδειχθεί η δέουσα προσοχή και σεβασμός στο αρχαίο μνημείο.

 

Μετά τις διαστάσεις και τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, το Τμήμα Αρχαιοτήτων δήλωσε ότι θα είναι πιο αυστηρό στην παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων.

 

πηγή: politis.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Συνελήφθη δήμαρχος του Νιου Τζέρσεϊ σε διαμαρτυρία για νέο κέντρο κράτησης μεταναστών

Διεθνή / ΗΠΑ: Συνελήφθη δήμαρχος του Νιου Τζέρσεϊ σε διαμαρτυρία για νέο κέντρο κράτησης μεταναστών

Πράκτορες της υπηρεσίες μετανάστευσης, ορισμένοι με καλυμμένα πρόσωπα, περικύκλωσαν τον δήμαρχο και τον έβαλαν με τη βία σε ένα μαύρο αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας τριάντα ημερών
LIFO NEWSROOM
Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Διεθνή / Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Τα κράτη μέλη της G7 ζήτησαν «άμεση αποκλιμάκωση», ενώ οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος του Πακιστάν αλλά τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στην Ινδία, προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για τη μείωση της έντασης
LIFO NEWSROOM
«Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Διεθνή / «Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Τραμπ είχε την Πέμπτη «πολύ καλή και παραγωγική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι, και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευελπιστεί πως η Ουκρανία και η Ρωσία θα συμφωνήσουν την επόμενη εβδομάδα στην προτεινόμενη 30ήμερη εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Διεθνή / Ινδία - Πακιστάν: Κλιμακώνεται η ένταση με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Μετά τα ινδικά πλήγματα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας επικαλούμενος πηγές ασφαλείας ανέφερε πως το Πακιστάν «εξαπέλυσε αντίποινα κατά της ινδικής επιθετικότητας»
LIFO NEWSROOM