Η Ρώμη διεκδικεί τώρα την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων από το Λονδίνο

Η Ρώμη διεκδικεί τώρα την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων από το Λονδίνο Facebook Twitter
0

Μετά το Brexit, η Ιταλία "έχει όλες τις προϋποθέσεις" να φιλοξενήσει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), η έδρα του οποίου βρίσκεται στο Λονδίνο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των Ιταλών φαρμακοβιομηχάνων. "Αναφορικά με τον ΕΜΑ, η Ιταλία έχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει η (νέα) έδρα του", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Farmindustria Μάσιμο Σκατσαμπαρότσι.

 

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει "συνέπειες στον τομέα του φαρμάκου: είναι επομένως απαραίτητο να τις αναλύσουμε γρήγορα ώστε να λάβουμε επαρκή μέτρα, διατηρώντας πάντα τον ασθενή στο επίκεντρο της διαδικασίας", πρόσθεσε.


Βασική ευθύνη του EMA είναι να εγκρίνει γρήγορα την κυκλοφορία των νέων φαρμάκων και θεραπειών στην ευρωπαϊκή αγορά, υπενθύμισε.


Πολλοί παράγοντες ευνοούν την προοπτική να γίνει η Ιταλία νέα έδρα του Οργανισμού, υποστηρίζει ο Σκατσαμπαρότσι. Μεταξύ άλλων, η παραγωγή των ιταλικών φαρμακοβιομηχανιών είναι η δεύτερη μεγαλύτερη, μετά από εκείνη των γερμανικών όσον αφορά την ποσότητα, αλλά η πρώτη όσον αφορά την αξία του προϊόντος. Οι ιταλικές φαρμακοβιομηχανίες εξάγουν περισσότερο από το 70% της παραγωγής τους και το 2015 απασχολούσαν πάνω από 6.000 εργαζόμενους ενώ οι επενδύσεις τους αυξάνονται (+15%) τα δύο τελευταία χρόνια. Τέλος, η Ιταλία έχει επενδύσει περίπου 1,4 δισεκ. ευρώ στην έρευνα, εκ των οποίων τα 700 εκατομμύρια σε κλινικές μελέτες.


"Για αυτό ζητώ από τους θεσμούς της ΕΕ η νέα έδρα του ΕΜΑ να είναι στη χώρα μας", κατέληξε ο Ιταλός φαρμακοβιομήχανος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM