Κλίντον και Τραμπ οι νικητές στη Νέα Υόρκη

Κλίντον και Τραμπ οι νικητές στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που προηγείται των υποψήφιων για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, κέρδισε άνετα τους προκριματικούς στην πολιτεία της Νέας Υόρκης χθες, πλησιάζοντας το όριο των εκλεκτόρων που χρειάζεται για να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα του κόμματός του πριν το αμφιλεγόμενο συνέδριο του κόμματος τον Ιούλιο.

Η μεγάλη νίκη του Νεοϋορκέζου δισεκατομμυριούχου στην ίδια του την πολιτεία του έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στον αγώνα και τον έφερε πιό κοντά στο να αποκτήσει τους 1.237 εκλέκτορες που χρειάζεται για κερδίσει το χρίσμα, αφήνοντας πίσω τον Τεντ Κρουζ και τον Τζον Κέισικ.

Η Χίλαρι Κλίντον, που προηγείται στους Δημοκρατικούς του μόνου άλλου συνυποψηφίου της, Μπέρνι Σάντερς, κέρδισε τους προκριματικούς της πολιτείας της Νέας Υόρκης, την οποία είχε αντιπροσωπεύσει και ως γερουσιαστής.

Η ψηφοφορία στην πολιτεία ανέδειξε αρκετά προβλήματα στη διαδικασία. Μεταξύ άλλων, τα ονόματα περισσότερων από 125.000 ατόμων εξαφανίστηκαν από τους εκλογικούς καταλόγους, όπου οι εγγεγραμμένοι αγγίζουν περίπου τα 4 εκατομμύρια. Ο οικονομικός διευθυντής της πόλης της Νέας Υόρκης Σκότ Στρίνγκερ, υπεύθυνος για ατασθαλίες στη διοίκηση της πολιτείας, διέταξε έλεγχο του εκλογικού συμβουλίου της πόλης, το οποίο κατηγόρησε ως "μονίμως ανοργάνωτο, χαοτικό και ανεπαρκές".

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM