Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Αυστραλίας συγκέντρωσε έναν τόνο πράγματα για πρόσφυγες και άπορους Έλληνες

Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Αυστραλίας συγκέντρωσε έναν τόνο πράγματα για πρόσφυγες και άπορους Έλληνες Facebook Twitter
0

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Μπρίσμπεϊν στην Αυστραλία θέλησε να βοηθήσει τους πρόσφυγες από τη Συρία που διασχίζουν καθημερινά το Αιγαίο και καταλήγουν στην Ελλάδα προς αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο και γι' αυτό αποφάσισε να μαζέψει βασικά οικιακά αντικείμενα και ρουχισμό. 

Η κινητοποίηση ήταν τόσο μεγάλη που σε λίγες ημέρες συγκεντρώθηκε πάνω από ένας τόνος με κουβέρτες, μαξιλάρια, σεντόνια, κονσέρβες και ρούχα, τα οποία η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου έβαλε στη συνέχεια σε ένα κοντέινερ για να σταλούν στην Ελλάδα. Μεταξύ των δωρεών, η πιο ενδιαφέρουσα ίσως είναι αυτή με σακούλες σπόρων, τα οποία στέλνουν στους πρόσφυγες για να καλλιεργήσουν αν θέλουν φασόλια κι άλλα όσπρια.

"Τα πράγματα είναι από τις τέσσερις ελληνορθόδοξες ενορίες εδώ στο Queensland. Στην αρχή πίστευα πως με το ζόρι θα γεμίζαμε ένα κοντέινερ, αλλά τελικά μαζέψαμε τόσα πολλά που αυτή τη στιγμή φτάνουν για τρία και τέσσερα κοντέινερ" είπε στο ABC o Πατέρας Δημήτρης Τσάκας. "Ο κόσμος φέρνει δεκάδες κούτες με φαγητό, ενώ την ίδια στιγμή πολλές ελληνικές επιχείρησεις εδώ στην πόλη στέλνουν παλέτες με ρύζι και ζυμαρικά" συνεχίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεδομένου πως τα πράγματα είναι πάρα πολλά, από την προσφορά στόχος είναι να επωφεληθούν και Έλληνες, που αντιμετωπίζουν εξίσου σημαντικά προβλήματα διαβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. "Οι δωρεές θα βοηθήσουν και τους Έλληνες που είναι άποροι και χρειάζονται επίσης βοήθεια" εξηγεί ο Δημήτρης Μαυρομάτης, αρχιψάλτης του ναού. 

 

Μόλις φύγει το πρώτο κοντέινερ, θα έρθει δεύτερο μεγαλύτερο για να μπουν μέσα τα πράγματα που περίσσεψαν κι όσα ενδεχομένως συνεχίσουν να καταφτάνουν στην Εκκλησία. Το αρχικό κοντέινερ προορίζεται για τρεις ΜΚΟ με έδρα την Αθήνα. 

 

Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Αυστραλίας συγκέντρωσε έναν τόνο πράγματα για πρόσφυγες και άπορους Έλληνες Facebook Twitter

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM