Γλασκώβη: Φανατικός μουσουλμάνος δολοφονεί ομόθρησκο του, "επειδή προσέβαλε τον Προφήτη"

Γλασκώβη: Φανατικός μουσουλμάνος δολοφονεί ομόθρησκο του, "επειδή προσέβαλε τον Προφήτη" Facebook Twitter
To θύμα Tanveer Ahmed
7



Οδηγός ταξί ομολόγησε τη βάναυση δολοφονία ενός καταστηματάρχη στη Γλασκώβη, λίγες ώρες, αφότου το θύμα ευχήθηκε μέσω Facebook «Καλό Πάσχα» στους Χριστιανούς φίλους του.

Θύμα είναι ο 32χρονος Tanveer Ahmed και δολοφόνος ο Asad Shah, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία μέσω του δικηγόρου του που διάβασε μια δήλωση με την οποία ο πελάτης του ισχυρίστηκε ότι ο φόνος δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τον Χριστιανισμό.

Αρχικά η δολοφονία αποδόθηκε στο "Καλό Πάσχα" που είχε ευχηθεί το θύμα, ωστόσο ο δολοφόνος είπε ότι το έκανε για την τιμή του Ισλάμ, καθώς η σέχτα στην οποία ανήκει ο καταστηματάρχης έχει μια διαφορετική θεώρηση από τη δική του ως προς την θέση του Προφήτη Μωάμεθ. Ο δικηγόρος είπε ότι ο πελάτης του θεώρησε πως ο Αχμέντ προσέβαλε τον Μωάμεθ και πως η δολοφονία έγινε για την τιμή του Ισλάμ.

Ο δολοφόνος ανέφερε ότι «ο Προφήτης είχε ξεκαθαρίσει πριν 1.400 χρόνια ότι αυτός είναι ο τελικός αγγελιοφόρος του Αλλάχ και πως δεν υπάρχει άλλος προφήτης ή αγγελιοφόρος μετά από αυτόν…». Θεωρώντας ότι το θύμα αμφισβήτησε τη θέση του Μωάμεθ τον σκότωσε.

Γλασκώβη: Φανατικός μουσουλμάνος δολοφονεί ομόθρησκο του, "επειδή προσέβαλε τον Προφήτη" Facebook Twitter

"Θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι το περιστατικό δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τον Χριστιανισμό ή οποιεσδήποτε άλλες θρησκευτικές πεποιθήσεις… αγαπάμε και σεβόμαστε τον Ιησού Χριστό", ανέφερε επίσης ο δικηγόρος για λογαριασμό του Shah.

Το θύμα ανήκε στην μουσουλμανική ομάδα Amhadiyya- γνωστή για τη μη βία και τις διαθρησκειακές της ανησυχίες. Οι οπαδοί αυτής της ομάδας θεωρούνται αιρετικοί από ορισμένους οπαδούς του Ισλάμ, που τους απαγορεύουν να αυτοαποκαλούνται μουσουλμάνοι.

Τον περασμένο μήνα ο Σαχ είχε, όπως προέκυψε, χαρακτηρίσει «ψευδοπροφήτη» το θύμα που δεχόταν απειλές για τη ζωή του.

Ο Shah, ο οποίος μετανάστευσε  από το Πακιστάν στη Γλασκώβη σχεδόν πριν από 20 χρόνια δέχτηκε 30 μαχαιριές με ένα μαχαίρι κουζίνας σε όλο του το σώμα.

Πέθανε κατά την άφιξή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Queen Elizabeth.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία — και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Διεθνή / Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία με την εκλογή τους και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Η Iris Duane και το Q Manivannan έγιναν τα πρώτα ανοιχτά τρανς μέλη του σκωτσέζικου κοινοβουλίου. Λίγες ημέρες αργότερα, το Holyrood αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του το φίλτρο αναζήτησης με βάση το φύλο, μετά τις αντιδράσεις για την καταγραφή μιας τρανς γυναίκας και ενός non-binary προσώπου.
THE LIFO TEAM
Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Διεθνή / Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Το Εθνικό Μνημείο Stonewall στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνεται στη φετινή λίστα του National Trust for Historic Preservation, που εστιάζει σε τόπους συνδεδεμένους με αγώνες ισότητας, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη γύρω από τα LGBTQ+ δικαιώματα βρίσκεται ξανά υπό πίεση.
THE LIFO TEAM
ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM