Ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες φτάνουν σήμερα από τα νησιά στον Πειραιά

Ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες φτάνουν σήμερα από τα νησιά στον Πειραιά Facebook Twitter
Dimitri Messinis / SOOC
0

Περίπου 1.760 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με τη χθεσινοβραδινή καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα.

 

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star 1 με 488 μετανάστες και πρόσφυγες.
Το πλοίο παρέλαβε 383 άτομα από τη Μυτιλήνη και 105 από τη Χίο.


Σε λίγη ώρα αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star patmos που μεταφέρει 200 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο.


Εντός της ημέρας αναμένεται επίσης από τα Δωδεκάνησα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας". Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση μεταφέρει 112 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.


Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται και σήμερα μέλη του Ερυθρού Σταυρού αλλά και εθελοντικές οργανώσεις οι οποίες θα διανείμουν ξηρά τροφή, ενώ δύο ομάδες από τον ΟΗΕ θα μεταβούν στους επιβατικούς σταθμούς προκειμένου να δώσουν πληροφόρηση στους μετανάστες και πρόσφυγες για τα δικαιώματά τους, για το πως μπορούν να αιτηθούν άσυλο ή αν κάποιοι επιθυμούν να γυρίσουν στις χώρες καταγωγής τους και πως μπορεί να γίνει αυτό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM