Ο Οσάμα μπιν Λάντεν είχε αφήσει διαθήκη 29 εκατ. $ για το τζιχάντ

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν είχε αφήσει διαθήκη 29 εκατ. $ για το τζιχάντ Facebook Twitter
0

Απόρρητο έγγραφο που αποχαρακτηρίστηκε σήμερα και δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική κυβέρνηση αποκαλύπτει πως ο Οσάμα μπιν Λάντεν διέθετε εκατομμύρια δολάρια, που τα είχε κρύψει στο Σουδάν και τα προόριζε για τη χρηματοδότηση του τζιχάντ, του "ιερού πολέμου" των ισλαμιστών.


Η Διεύθυνση Εθνικών Πληροφοριών (DNI) δημοσίευσε μέσω του ιστοτόπου της, μια σειρά από έγγραφα που είχαν κατασχεθεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων στο κρησφύγετο του ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, τον Μάιο του 2011. Πριν λίγους μήνες είχε επίσης δημοσιοποιήσει περίπου 100 έγγραφα, μετά από εντολή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για "μεγαλύτερη διαφάνεια" όσον αφορά τα στοιχεία που είχαν περισυλλεγεί στην επιχείρηση στην οποία σκοτώθηκε ο μπιν Λάντεν.


Η "διαθήκη" του μπιν Λάντεν στην οποία γίνεται αναφορά σε "εκατομμύρια" στο Σουδάν είναι χειρόγραφη, γραμμένη στα αραβικά και συνοδεύεται από ένα μεταφρασμένο κείμενο στα αγγλικά. Στο κείμενο αυτό, που δεν φέρει ημερομηνία, ο Οσάμα μπιν Λάντεν γράφει ότι διαθέτει "περίπου 29 εκατομμύρια δολάρια" στο Σουδάν.


"Έλαβα 12 εκατομμύρια δολάρια από τον αδελφό μου, Άμπου Μπακρ Μοχάμεντ Μπιν (Λάντεν) εκ μέρους της επενδυτικής εταιρείας Μπιν Λάντεν στο Σουδάν", σημειώνει. "Ελπίζω ότι οι αδελφοί, οι αδελφές και οι θείες από την πλευρά της μητέρας μου θα σεβαστούν τη βούλησή μου και θα δαπανήσουν όλα τα χρήματα που άφησαν στο Σουδάν για τον τζιχάντ", προσθέτει στη "διαθήκη" του.


Σύμφωνα με την DNI τα έγγραφα αποδεικνύουν, με γενικό τρόπο, ότι "ακριβώς πριν από τον θάνατό του" ο μπιν Λάντεν έδινε μεγάλη σημασία "στο να παρουσιάσει την αποδυναμωμένη οργάνωσή του ως ενωμένη" μολονότι το σχίσμα στους κόλπους της διευρυνόταν, κυρίως μετά την εμφάνιση της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM