Μέρκελ: Χρειαζόμαστε "ευρωπαϊκή προσέγγιση" στο προσφυγικό και στην φύλαξη των εξωτερικών συνόρων

Μέρκελ: Χρειαζόμαστε "ευρωπαϊκή προσέγγιση" στο προσφυγικό και στην φύλαξη των εξωτερικών συνόρων Facebook Twitter
0

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, μας δείχνουν ότι χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή προσέγγιση για να λύσουμε το ζήτημα των προσφύγων και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού.

«Πρέπει να προχωρήσουμε στην καταπολέμηση των αιτίων της προσφυγιάς. Σε αυτό είμαστε σύμφωνοι στην Ευρώπη. Είμαστε επίσης σύμφωνοι ότι πρέπει να προστατεύσουμε καλά τα εξωτερικά σύνορα», τόνισε η κυρία Μέρκελ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την Ημέρα της Γερμανικής Οικονομίας νωρίτερα σήμερα στο Μόναχο, αλλά απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση αν η Γερμανία θα μπορούσε να πάρει κάποιους από τους πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

«Για αυτό (ενν. τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων) το ΝΑΤΟ ανέλαβε τώρα την αποστολή μαζί με την τουρκική ακτοφυλακή και την FRONTEX», συνέχισε η κυρία Μέρκελ και παραδέχθηκε ότι δεν μπορούμε ακόμη να δούμε την επίδραση αυτών των μέτρων. «Εμείς - και τα 28 κράτη-μέλη - θέλουμε να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση», σημείωσε.


Η κυρία Μέρκελ ευχαρίστησε πάντως τους γερμανούς επιχειρηματίες για την στάση τους στην προσφυγική κρίση, αλλά ζήτησε μεγαλύτερη ευελιξία και ευκαιρίες δοκιμής για τους πρόσφυγες, χωρίς να τίθεται υπό αμφισβήτηση ο κατώτατος μισθός.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM