Έφοδος της γερμανικής αστυνομίας σε σπίτια, για τζιχαντιστές

Έφοδος της γερμανικής αστυνομίας σε σπίτια, για τζιχαντιστές Facebook Twitter
0

Η γερμανική αστυνομία έκανε έφοδο χθες στα διαμερίσματα δύο ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι ως συνεργάτες τζιχαντιστικής οργάνωσης, δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Η επιχείρηση έγινε κοντά στην Μάιντς, στη δυτική Γερμανία. Οι αρχές υποψιάζονται ότι τα δύο άτομα συμμετείχαν στον συριακό εμφύλιο ως μέλη μιας ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης, είπε ο εκπρόσωπος. Πρόσθεσε ότι "δεν έχουμε καμία ένδειξη για συγκεκριμένα σχέδια επίθεσης" στη Γερμανία. Οι δύο έχουν ήδη ανακριθεί, αλλά δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το Spiegel Online, τον γερμανικό ιστότοπο, ένας από τους δύο εικάζεται ότι μπορεί να είναι υψηλόβαθμος διοικητής στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Ο 32χρονος θεωρείται ύποπτος ότι πολέμησε με το ΙΚ στην πόλη Ντέιρ ελ-Ζορ της ανατολικής Συρίας, ταξίδεψε μέσω Τουρκίας και έφτασε στη Γερμανία το περασμένο φθινόπωρο.

Την Πέμπτη, η γερμανική αστυνομία έκανε εφόδους στο Βερολίνο και άλλα τμήματα της βόρειας Γερμανίας, συλλαμβάνοντας δύο άντρες που είναι ύποπτοι για σχέσεις με το ΙΚ και γιατί προετοίμαζαν επίθεση στη γερμανική πρωτεύουσα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Ρουμανία: Στις κάλπες οι πολίτες για τον αμφίρροπο β΄ γύρο

Διεθνή / Εκλογές στη Ρουμανία: Στις κάλπες οι πολίτες για τον αμφίρροπο β΄ γύρο

Δύο υποψήφιοι πρόεδροι της Ρουμανίας: ο 38χρονος Τζόρτζε Σιμιόν, επικεφαλής του εθνικιστικού AUR και θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ, και ο 55χρονος Νικουσόρ Νταν, δήμαρχος Βουκουρεστίου με κεντρώο προφίλ
LIFO NEWSROOM
Ο εφιάλτης του Ζελένσκι: Αν σταματήσει η βοήθεια των ΗΠΑ, η Ουκρανία τελείωσε

Διεθνή / Ο εφιάλτης του Ζελένσκι: Αν σταματήσει η βοήθεια των ΗΠΑ, η Ουκρανία τελείωσε

Η Ουκρανία εξαρτάται από τη στρατιωτική στήριξη των ΗΠΑ για να συνεχίσει να αντιστέκεται στη Ρωσία - Ο Τραμπ απειλεί να κόψει αυτή τη βοήθεια, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση της χώρας και του Ζελένσκι
LIFO NEWSROOM