Μετά τη Δανία, και η Ελβετία ζητά στους αιτούντες άσυλο "να συμβάλουν στα έξοδά τους"

Μετά τη Δανία, και η Ελβετία ζητά στους αιτούντες άσυλο "να συμβάλουν στα έξοδά τους" Facebook Twitter
0

Οι αιτούντες άσυλο στην Ελβετία θα πρέπει να παραδίδουν στις αρχές όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους, αξίας άνω των 1.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 913 ευρώ) κατά την άφιξή τους στη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα οι ομοσπονδιακές αρχές, επιβεβαιώνοντας έτσι μια πληροφορία των τοπικών μέσων ενημέρωσης.


Το νέο μέτρο αποκαλύφθηκε το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής της γερμανόφωνης δημόσιας τηλεόρασης SRF και επιβεβαιώθηκε σήμερα από τη Γραμματεία Μετανάστευσης (SEM), την ελβετική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τους πρόσφυγες.
Η SEM εξήγησε ότι το μέτρο αυτό δεν είναι καινούριο: σύμφωνα με την ελβετική νομοθεσία, οι αιτούντες άσυλο οφείλουν να συμβάλουν στα έξοδά τους, ανάλογα με τις δυνατότητες που διαθέτουν.


"Εάν κάποιος φύγει (από την Ελβετία) με τη θέλησή του μέσα σε διάστημα επτά μηνών, αυτός θα μπορεί να πάρει πίσω τα χρήματά του. Στην αντίθετη περίπτωση, τα χρήματα θα καλύψουν τα έξοδά του", είπε ένας εκπρόσωπος της Γραμματείας.


Στην εκπομπή του SRF παρουσιάστηκε η απόδειξη την οποία έλαβε ένας Σύρος από τις ελβετικές αρχές, αφού κατέβαλε τα μισά από τα χρήματα που του είχαν απομείνει, καθώς με τα υπόλοιπα είχε αναγκαστεί να πληρώσει τους διακινητές που οδήγησαν τον ίδιο και την οικογένειά του στην Ελβετία. Ο άνδρας αυτός, που ζει στη χώρα μαζί με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους, χαρακτήρισε "άδικο" το σύστημα αυτό.


Ο Στέφαν Φράι, ένας εκπρόσωπος οργανώσεων που παρέχουν βοήθεια στους πρόσφυγες στην Ελβετία, επέκρινε σφοδρότατα αυτή την πρακτική, χαρακτηρίζοντάς την "αισχρή".


Στη Δανία έχει κατατεθεί στο κοινοβούλιο μια ανάλογη πρόταση, με βάση την οποία θα κατάσχονται τα περιουσιακά στοιχεία των προσφύγων προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα διαμονής τους στη χώρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM