Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από το φονικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από το φονικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
0

Ο βομβιστής αυτοκτονίας που κρύβεται πίσω από το φονικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη δεν ήταν στον κατάλογο υπόπτων της Τουρκίας και πιστεύεται ότι είχε εισέλθει στη χώρα πρόσφατα, είπε ο αναπληρωτή πρωθυπουργός της Τουρκίας Νουμάν Κουρτουλμούς.

Σε δήλωσή του στο Reuters, ανέφερε πως χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούνται, αλλά ο ύποπτος βομβιστής δεν ήταν ένας από αυτούς.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η επίθεση έγινε "από βομβιστή αυτοκτονίας  συριακής καταγωγής". Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε "Έχουμε διαπιστώσει ότι ο δράστης της επίθεσης είναι ένας αλλοδαπός ο οποίος είναι μέλος της Daesh," μετέδωσε το AFP. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αλλά αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν επίσης πως πίσω από το χτύπημα κρύβεται το Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από το φονικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter

Όλοι οι πολίτες που σκοτώθηκαν στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ήταν υπήκοοι ξένων χωρών, επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου.


Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο φερόμενος ως βομβιστής αυτοκτονίας είναι μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και υποσχέθηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να πολεμά την τζιχαντιστική οργάνωση.


«Προσδιορίσαμε ότι ο δράστης αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης στο Σουλταναχμέτ είναι ένα ξένος μαχητής του Ντάες» επισήμανε ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της σύντομης δήλωσης που μεταδόθηκε στα τηλεοπτικά δίκτυα στην Άγκυρα.


Διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα εντοπίσει τα πρόσωπα που συνδέονται με τον βομβιστή της Κωνσταντινούπολης και θα τα τιμωρήσει.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της. Τουλάχιστον οι 9 από τους 10 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτοκτονίας που συγκλόνισε σήμερα την καρδιά της Κωνσταντινούπολης ήταν Γερμανοί υπήκοοι, ανέφερε λίγο νωρίτερα ένας Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, πολλοί από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν ήταν επίσης γερμανικής υπηκοότητας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στοιχεία σοκ του Ισραηλινού στρατού: Σκοτώνουν κατά 83% αμάχους στη Γάζα

Διεθνή / Στοιχεία σοκ του Ισραηλινού στρατού: Σκοτώνουν κατά 83% αμάχους στη Γάζα

Απόρρητα στοιχεία ισραηλινής στρατιωτικής πληροφορίας δείχνουν ότι οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν στη Γάζα είναι άμαχοι, ενώ ο αριθμός των μαχητών φαίνεται να έχει υπερβολικά υψηλή αναφορά
LIFO NEWSROOM
Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα: Σε εξέλιξη το «Σχέδιο Νετανιάχου» για κατάληψη της πόλης

Διεθνή / Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα: Σε εξέλιξη το «Σχέδιο Νετανιάχου» για κατάληψη της πόλης

Ισραηλινές δυνάμεις έχουν ήδη αναπτυχθεί στις συνοικίες Ζεϊτούν και Τζαμπάλια για την «προετοιμασία της επιχείρησης», ενώ χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
LIFO NEWSROOM
Ο Μπέρνι Σάντερς στηρίζει το σχέδιο Τραμπ για κρατικό μερίδιο στην Intel και άλλες εταιρείες

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς στηρίζει το σχέδιο Τραμπ για κρατικό μερίδιο στην Intel και άλλες εταιρείες

Η ασυνήθιστη σύμπλευση του Σάντερς με τον Τραμπ υπογραμμίζει τη στροφή του Ρεπουμπλικανού προέδρου προς πολιτικές κρατικής παρέμβασης στην οικονομία, που συνήθως συνδέονται με την αριστερά
LIFO NEWSROOM
Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τη Γάζα εν μέσω χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ

Διεθνή / Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τη Γάζα εν μέσω χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός έχει πλέον εδραιώσει παρουσία στα περίχωρα της πόλης - όπου ζουν πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι - έπειτα από μέρες σφοδρών βομβαρδισμών και πυρών πυροβολικού
LIFO NEWSROOM