Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα;

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
0
Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Mark Lanegan

Live: Mark Lanegan Band, 19/3, 21:00, Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσιών 205, 211 4112500, 20:00, €24.

Ο Mark Lanegan ξεκίνησε την καριέρα του το 1984, όταν σχημάτισε την grunge μπάντα Screaming Trees. Παράλληλα με το συγκρότημα, ξεκίνησε και ένα σόλο πρότζεκ και κυκλοφόρησε το πρώτο του στούντιο άλμπουμ με τίτλο «The winding sheet» το 1990. Ακολούθησαν αρκετοί ακόμα δίσκοι αλλά και συνεργασίες με δημοφιλείς καλλιτέχνες και συγκροτήματα, όπως ο Kurt Cobain των Nirvana. Επιπλέον, έχει κάνει εμφανίσεις με τον Layne Staley και την μπάντα Mad Season. Μετά τη διάλυση των Screaming Trees το 2000, έγινε μέλος των Queens of the Stone Age, ενώ τρία χρόνια αργότερα σχημάτισε τους Gutter Twins με τον Greg Dulli. Επίσης, κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ σε συνεργασία με την Isobel Campbel, την πρώην τραγουδίστρια των Belle and Sebastian. Το «Phantom Radio» αποτελεί την τελευταία του κυκλοφορία και έναν δίσκο, μεγάλο μέρος του οποίου ηχογραφήθηκε σε smartphone με τη χρήση του application Funk Box. Ο δίσκος συνδυάζει '80s και '90s grunge με ηλεκτρονικά στοιχεία και synths και έχει χαρακτηριστεί «post grunge Johnny Cash» από το ΝΜΕ. Την Πέμπτη 19 Μαρτίου, ο Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης επιστρέφει στη σκηνή του Gagarin 205 με τα νέα του τραγούδια. Τη συναυλία θα ανοίξει ο Lyenn, που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τις φωνητικές του ικανότητες. Η μουσική του χρησιμοποιεί ευρεία γκάμα οργάνων και οι φωνητικές του ικανότητες ποικίλλουν, από ψιθύρους μέχρι διαπεραστικές κραυγές. Ο Lyenn είναι εξοικειωμένος με τις ζωντανές εμφανίσεις, έχει περιοδεύσει πολύ στην Ευρώπη και εκτός αυτής, είτε σόλο είτε ως μέλος πολλών συγκροτημάτων. Ετοιμάζει νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015 και περιοδεύει με τον Mark Lanegan.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Zip

Party: Revolt: Zip w/ K.atou, 21/3, 23:30, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, €12-15.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στην Αθήνα, ο Zip επιστρέφει στο six d.o.g.s. Ο Zip, κατά κόσμον Thomas Franzmann, είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους καλλιτέχνες της house και techno σκηνής. Ξεκίνησε τη μουσική του πορεία το 1986 ως τραγουδιστής του συγκροτήματος Second Voice. Μερικά χρόνια αργότερα μετακόμισε στη Φρανκφούρτη και έγινε μέλος του σχήματος Bigod 20. Η μπάντα διαλύθηκε το 1996 και τότε ο Zip αποφάσισε να δημιουργήσει το οπτικοακουστικό πρότζεκτ Pile, με τη βοήθεια των Chris Rehberger και Markus Nikolai. Με τη βοήθεια του τελευταίου ίδρυσε αργότερα και τη δισκογραφική εταιρία Perlon. Ο πολυπράγμων καλλιτέχνης περιοδεύει συχνά ανά τον κόσμο και είναι resident DJ στο Circo Loco/DC 10, Panorama bar. Τέλος, συμμετείχε στο πρότζεκτ Narod Niki, μιας κολεκτίβας που δημιουργήθηκε από τον Ricardo Villalobos και τον Richie Hawtin. Περιοδεύει συχνά σε μερικά από τα πιο γνωστά κλαμπ παγκοσμίως και φημίζεται για το ιδιαίτερο στυλ του. Στην Αθήνα θα μοιραστεί τα decks με την K.atou, μεγάλη συλλέκτρια δίσκων ηλεκτρονικής μουσικής και DJ. Παίζει συχνά μουσική σε μεγάλα αθηναϊκά κλαμπ αλλά και σε φεστιβάλ όπως το Glastonbury και το Rizzla Εvent. Έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όπως και σε after-hours πάρτι του Detroit Electronic Music Festival.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Bad Spencer

Festival: Athens DJs For Athens Pride, 20/3, 22:30, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, €5.

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου το Ρομάντσο φιλοξενεί γι' ακόμη μια φορά το Athens DJs For Athens Pride. Το main stage θα κατακλύσουν δέκα δημοφιλείς DJs της αθηναϊκής μουσικής σκηνής και τρεις μοναδικοί περφόρμερ από το Λονδίνο. Τη μουσική στα decks θα αναλάβουν ο Chris Kontos, με επιλογές από τη σπάνια συλλογή με δίσκους που έχει, ο Bad Spencer, το μέλος και resident DJ της DIY mobile party ομάδας Yes it does!! Sure it does!! και ο φωτογράφος και visual artist με αδυναμία στα electro beats και synths, The Dreamer. Ακολουθεί ο Roi Talmor με ένα μείγμα από italo/new disco, acid, voodoo house και techno. Το line up ολοκληρώνουν οι Molly/Bolt, Blueworks, Photoharrie, S-For-Sugar και οι περφόρμερ A Man to Pet and the Pet Food Boyz (Ted Rogers & Orange). Όλοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς με στόχο την ενίσχυση του Αthens Pride, του δημόσιου ετήσιου φεστιβάλ που προβάλλει την ύπαρξη και προωθεί την αποδοχή των λεσβιών και των γκέι, αμφί και τρανς (LGBT) ατόμων, καταπολεμά τη διάκριση και τη σιωπή και διεκδικεί τα δικαιώματά τους. Φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Ιουνίου.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Baby Guru

Baby Guru- Chickn
Μια ζωντανή εμφάνιση από δύο εγχώριες αγγλόφωνες μπάντες στο Velvet Room.
21/3, 22:00, Velvet Room, Μιλτιάδου 17, Μοναστηράκι, €3

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Πολιτισμός / Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Αρχαιολόγοι εντόπισαν την αρχαία πόλη Peñico στη βόρεια επαρχία Barranca του Περού - Η ανακάλυψη αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τον πολιτισμό Caral, τον αρχαιότερο της Αμερικής, και τη σύνδεσή του με τις πρώιμες κοινωνίες των Άνδεων και του Αμαζονίου
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Η συναυλία «Back To The Beginning» χαρακτηρίστηκε ως η "τελευταία υπόκλιση" για τον άνθρωπο που θεωρείται ο «πατέρας» του heavy metal έπειτα από αρκετά χρόνια προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον
LIFO NEWSROOM
Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Πολιτισμός / Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Το συγκρότημα επανενώθηκε επί σκηνής έπειτα από 16 χρόνια - Ένα σετ γεμάτο ύμνους της βρετανικής μουσικής, πάθος, χιούμορ και η αγκαλιά που περίμεναν όλοι
LIFO NEWSROOM