ΤΕΜΠΗ

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα;

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
0
Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Morrissey

Live: Morrissey, 5/12, 21:00, Γήπεδο Tae Kwon Do, Παλαιό Φάληρο, €37-40

Στις 5 Δεκεμβρίου ο Βρετανός καλλιτέχνης επιστρέφει στην Αθήνα, για μια μόνο εμφάνιση στο γήπεδο του Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το άλμπουμ «World Peace Is None Of Your Business» το οποίο θα παρουσιάσει ζωντανά στη χώρα μας, στα πλαίσια της περιοδείας του. Ο Morrissey ξεκίνησε ως μέλος του συγκροτήματος The Smiths κάνοντας μεγάλες επιτυχίες ενώ αργότερα ακολούθησε σόλο καριέρα. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της indie μουσικής σκηνής και προκαλεί αίσθηση τόσο με τις ζωντανές του εμφανίσεις όσο και με τις δηλώσεις του. Δεν είναι λίγες οι φορές που προκάλεσε αντιδράσεις με σχόλιά του πάνω σε διάφορα κοινωνικά θέματα. Για τον λόγο αυτό θεωρείται και από τους πιο προκλητικούς και επιδραστικούς performers. Είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στην Ελλάδα, την οποία επισκέφτηκε τελευταία φορά πριν δύο χρόνια, όταν εμφανίστηκε στο θέατρο του Λυκαβηττού. Στην Αθήνα, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου εκτός από τον νέο του δίσκο θα παρουσιάσει και τραγούδια από την τριαντακονταετή καριέρα του.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Rattler Proxy

Party: Lurid Music Release Night: Raudive + Antoni Maiovvi w/ The Rattler Proxy + ΔreamCcore, 5/12, μετά τα μεσάνυχτα, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510, €5.

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, μετά τα μεσάνυχτα, οι Rattler Proxy θα καταλάβουν τη σκηνή του six d.o.g.s. Ο Μάκης Παπασημακόπουλος στα φωνητικά και ο Λουκάς Σαββίδης στα synths κάνουν ιδιαίτερες ηχογραφήσεις αλλά και δυνατές ζωντανές εμφανίσεις. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους Fall, τους Forest Swords και τους Soviet Soviet και τα τραγούδια τους έχουν παιχτεί σε ραδιοφωνικές εκπομπές σημαντικών παραγωγών του εξωτερικού, όπως οι Trevor Jackson, Ivan Smagghe και Andrew Weatherall. Στο six d.o.g.s θα γιορτάσουν τη νέα τους κυκλοφορία από τη Lurid Music. Στη συνέχεια θα αναλάβει ο μουσικός παραγωγός Antoni Maiovvi, γνωστός για το Black Jesus αλλά και το νέο σάουντρακ της κλασικής ταινίας τρόμου Texas Chainsaw Massacre. Για πρώτη φορά στην Αθήνα έρχεται και ο Raudive, ή Oliver Ho, που κυριαρχεί στην techno μουσική σκηνή εδώ και μια εικοσαετία σχεδόν. Το άνοιγμα της βραδιάς θα αναλάβει η Ελληνογαλλίδα DJ ΔreamCcore, aka Τίφανυ Γραμμένου, με σκοτεινές new wave και new beat μουσικές, ενώ το κλείσιμο θα επιμεληθούν οι ιδρυτές της Lurid Music. Οι Alex Hobson και Kasseta Rec θα παίξουν σε ένα back-to-back set που θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Swans

Festival: Plisskën Festival 2014 - Winter Edition, 4/12, 20:00, Ιερά Οδός, Ιερά Οδός 18-20, €20-30.

Το winter edition του Plisskën Festival θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στην Ιερά Οδό. Πρόκειται για ένα μεγάλο πάρτι γενεθλίων με αφορμή τα τέσσερα χρόνια από την ίδρυσή του, το οποίο περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό line-up. Αρχικά, το συγκρότημα των Αμερικανών Swans που φημίζεται για τις ξεχωριστές ζωντανές του εμφανίσεις θα καταλάβει την σκηνή, παρουσιάζοντας κομμάτια από το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο «To be kind», που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Ακολουθεί το δίδυμο των James Ford και Jas Shaw, ή αλλιώς Simian Mobile Disco, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιάσουν το νέο τους project, «Whorl», σε ένα ξεχωριστό θέαμα που συνδυάζει το live στοιχείο με το DJ set και τα visuals. Έπεται ο Τζαμαϊκανός μουσικός Lee Scratch Perry που συνέβαλε στην ανάπτυξη και στη διάδοση της reggae και dub μουσικής, ενώ αργότερα θα αναλάβει ο Bug, που έχει καταφέρει να κάνει αίσθηση στην underground bass σκηνή. Μαζί τους και ένας από τους πιο δραστήριους παραγωγούς τα τελευταία χρόνια, ο Son Lux ή αλλιώς Ryan Lott.

Chickn - Cave Children

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
The Cave Children

Δύο νέα σχήματα της πόλης, οι Chckn και οι Cave Children εμφανίζονται ζωντανά στη σκηνή του Ρομάντσου το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου.

6/12, 21:00, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, €5

0

ΤΕΜΠΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM
Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και η “mother” φάση της ποπ

Πολιτισμός / Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και μητρότητα στην ποπ

Η Robyn ανακοίνωσε ότι το νέο της άλμπουμ Sexistential κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου, επτά χρόνια μετά το Honey, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα “self-help” project αλλά για μια καταγραφή αντιφάσεων , ανάμεσα στην επιθυμία, την υπαρξιακή αγωνία και τη μητρότητα.
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ

Πολιτισμός / Τζένη Τζένη: Οι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου

Με νοσταλγία για την χαμένη αυτή αφέλεια των καλοκαιρινών βραδιών, και με ένα θίασο “σκιών”, φαντασμάτων των ηρώων της κλασικής ταινίας, ο Νίκος Καραθάνος στήνει ένα καλοκαιρινό, ηλιόλουστο ρέκβιεμ, έναν θρήνο για το τέλος αυτής της εποχής
THE LIFO TEAM