Έρημη πόλη το Mιλάνο: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω νέφους

Έρημη πόλη το Mιλάνο: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω νέφους Facebook Twitter
0
Σταμάτησε στις δέκα το πρωί, τοπική ώρα η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων στο Μιλάνο λόγω του νέφους. Η απαγόρευση θα διαρκέσει μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα και πρόκειται να επαναληφθεί και τις επόμενες δυο ημέρες, ως τις 30 Δεκεμβρίου. Εξαιρούνται μόνον τα ταξί και τα αυτοκίνητα πολλαπλής χρήσης (car sharing) τα οποία πρέπει, όμως, να σέβονται το όριο ταχύτητας των τριάντα χιλιομέτρων την ώρα.
 
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι οι υψηλές τιμές των ρύπων οφείλονται και στις όλο και εντονότερες κλιματικές αλλαγές, με εμφανώς μειωμένες βροχοπτώσεις. Για την τήρηση της απαγόρευσης βρίσκονται στους δρόμους 400 αστυνομικοί ενώ τα πρόστιμα φτάνουν τα 663 ευρώ.
Την ίδια ώρα, στο Τορίνο, ο δήμος της πόλης αποφάσισε να προσπαθήσει να αυξήσει την χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς με την έκδοση έκτακτου ημερήσιου εισιτηρίου στην τιμή του 1,50 ευρώ. Η πρωτοβουλία, όμως, μέχρι αυτή την στιγμή, δεν προκάλεσε την αναμενόμενη, θετική ανταπόκριση των πολιτών.
 
«Πρέπει να ετοιμάσουμε μια ενιαία, συντονισμένη απάντηση. Η κατάσταση αυτή εκτάκτου ανάγκης η οποία και δημιουργήθηκε σε διάφορες πόλεις μας, μπορεί να διαρκέσει, δυστυχώς, για αρκετό καιρό και να ξαναπαρουσιαστεί και στο μέλλον», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός περιβάλλοντος Τζιάν Λούκα Γκαλλέττι.
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM