Γαλλία: Πρώτη η ακροδεξιά Λεπέν στις δημοσκοπήσεις, ώρες πριν από τις περιφερειακές εκλογές

Γαλλία: Πρώτη η ακροδεξιά Λεπέν στις δημοσκοπήσεις, ώρες πριν από τις περιφερειακές εκλογές Facebook Twitter
1

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα και η δεξιά αντιπολίτευση ρίχνουν τις τελευταίες τους δυνάμεις στη μάχη για να κινητοποιήσουν το εκλογικό σώμα και να αποτρέψουν μια αναμενόμενη άνοδο του Εθνικού Μετώπου, ώρες πριν από τις περιφερειακές εκλογές στην Γαλλία με την άκρα δεξιά να προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Νέα δημοσκόπηση της εφημερίδας Le Monde, επιβεβαίωσε χθες, τελευταία ημέρα μιας προεκλογικής εκστρατείας που διεξήχθη στον απόηχο των επιθέσεων στο Παρίσι, ότι το Εθνικό Μέτωπο εξακολουθεί να παραμένει πρώτο στις προθέσεις ψήφου για τις εκλογές των οποίων ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί αύριο. Το FN λαμβάνει ποσοστό 29,5% σε εθνικό επίπεδο και προηγείται του αντιπολιτευόμενου κόμματος Οι Ρεπουμπλικανοί (LR) του πρώην προέδρου της δεξιάς Νικολά Σαρκοζί και των κεντρώων συμμάχων του (28,5%), καθώς και των Σοσιαλιστών (PS) του Φρανσουά Ολάντ, που έρχονται τρίτοι με 23%.

Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν σημείωσε ήδη άνοδο τους τελευταίους μήνες, αλλά το τραύμα των τζιχαντιστικών επιθέσεων στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή 130 ανθρώπων στις 13 Νοεμβρίου, φαίνεται ότι ενίσχυσε την ώθησή του.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις το τοποθετούν στην πρώτη θέση σε τέσσερις έως έξι από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Η νίκη του στο δεύτερο γύρο στις 13 Δεκεμβρίου προβλέπεται σε τουλάχιστον δύο περιφέρειες, κάτι πρωτοφανές για τη Γαλλία. Η Λεπέν είναι το μεγάλο φαβορί στο βορρά (Νορ-Πα-ντε-Καλαί, Πικαρδία) όπου είναι υποψήφια. Η ανιψιά της, Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν, έχει το προβάδισμα στο νότο, στην περιφέρεια Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή.

Τις τελευταίες ώρες της προεκλογικής εκστρατείας, δεξιά και αριστερά συναγωνίστηκαν στις εκκλήσεις για να κινητοποιήσουν ένα εκλογικό σώμα, το ήμισυ του οποίου τείνει να απόσχει από τη διαδικασία. Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε έτοιμος να "κάνει τα πάντα" για να ηττηθεί το FN, αλλά στη δεξιά, ο Νικολά Σαρκοζί απέρριψε την εκδοχή ενός "ρεπουμπλικανικού μετώπου".

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια