Η Δανία σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους πρόσφυγες

Η Δανία σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους πρόσφυγες Facebook Twitter
0

Οι ροές προσφύγων και μεταναστών που συρρέουν στη χώρα, αλλά και τα αυστηρότερα μέτρα που λαμβάνουν τα γειτονικά κράτη ωθούν την δανέζικη κυβέρνηση στο να σκληρύνει τη μεταναστευτική της πολιτική. Τουλάχιστον σε αυτή την προειδοποίηση προέβει σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δανός πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση του σχεδιάζει να μειώσει τη χρονική διάρκεια της άδειας διαμονής στη χώρα, να πάρει μέτρα για την ευκολότερη απέλαση όσων μεταναστών δεν δικαιούνται άσυλο και την περικοπή των επιδομάτων των προσφύγων. Μάλιστα, σε περίπτωση που εφαρμοστεί, αυτή θα είναι η δεύτερη περικοπή στα επιδόματα μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

«Συνήθως η πίεση είναι μικρότερη τον χειμώνα, όμως τώρα συμβαίνει το αντίθετο. Οι γειτονικές μας χώρες ενισχύουν τα μέτρα.Για αυτόν τον λόγο επίσης χρειάζεται να κάνουμε άλλο ένα βήμα, αν θέλουμε να προστατεύσουμε τη Δανία", δήλωσε ο Ράσμουσεν, την ώρα που οι αστυνομικές αρχές της Δανίας εκτιμούν ότι τους τρεις τελευταίους μήνες έχουν μπει στη χώρα 20.900 πρόσφυγες και μετανάστες.

 Θυμίζουμε ότι η Φινλανδία έχει μειώσει τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζεται αν κάποιος δικαιούται άσυλο και η Νορβηγία επιδιώκει να στείλει πίσω στη Ρωσία ορισμένους Σύρους που πέρασαν τα σύνορα των δύο χωρών για να αιτηθούν άσυλο από το Όσλο. Από την άλλη, η γειτονική Σουηδία, η χώρα που υποδέχεται τους περισσότερους πρόσφυγες από οποιαδήποτε άλλη, συγκριτικά με τον πληθυσμό της, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα τους στεγάσει όλους και ζήτησε κατεπείγουσα βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ράσμουσεν θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες των προτάσεών του την Παρασκευή, ενώ τόνισε ότι για ορισμένες από τις πρωτοβουλίες του δεν θα χρειαστεί η έγκριση του κοινοβουλίου. Σ' αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως μετά τις τελευταίες εκλογές αναδείχθηκε σε δεύτερη δύναμη στο κοινοβούλιο το λαϊκιστικό Λαϊκό Κόμμα της Δανίας, η ηγεσία του οποίου χαιρέτησε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού: «Η κυβέρνηση κατέληξε τελικά στο συμπέρασμα ότι η παρούσα κατάσταση δεν είναι υποφερτή για τη Δανία», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο επικεφαλής του κόμματος, Κρίστιαν Τίλεσεν Νταλ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην απόκτηση του νησιού

Διεθνή / Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην προσάρτηση του νησιού

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη συλλογή πληροφοριών για τη Γροιλανδία, στο πλαίσιο των σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει τον έλεγχο του νησιού - Ποιοι είναι οι στόχοι και οι αντιδράσεις από Δανία και Γροιλανδία;
LIFO NEWSROOM