Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου TTIP στο Βερολίνο

Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου TTIP στο Βερολίνο Facebook Twitter
0

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Βερολίνο για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου TTIP που είναι υπό συζήτηση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ αλλά και για τη συμφωνία Ceta μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά.


Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα πολλών πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, ομάδων που τάσσονται κατά της παγκοσμιοποίησης αλλά και οργανώσεων υπεράσπισης των δικαιωμάτων του καταναλωτή, οι διαδηλωτές έδωσαν "ραντεβού" το μεσημέρι έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της γερμανικής πρωτεύουσας.

Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου TTIP στο Βερολίνο Facebook Twitter


Οι οργανωτές υπολογίζουν πως στην κινητοποίηση θα λάβουν συνολικά μέρος 50.000-100.000 άνθρωποι απ' όλη τη Γερμανία.


Οι διαδηλωτές τάσσονται κυρίως κατά της συμφωνίας TTIP (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων). Ο επόμενος γύρος των συνομιλιών μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ είναι προγραμματισμένος να γίνει στα τέλη Οκτωβρίου στο Μαϊάμι. Μια παρόμοια συμφωνία για την κατάργηση των τελωνειακών και ρυθμιστών φραγμών, η Ceta, είναι υπό συζήτησης μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά.


Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως "Σταματήστε την TTIP", "Ελευθερία Δημοκρατικής Δράσης αντί για TTIP" και "H TTIP σηματοδοτεί το κλιματικό ναυάγιο".

Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου TTIP στο Βερολίνο Facebook Twitter


Οι διαδηλωτές θα κάνουν πορεία στους δρόμους της πόλης μέχρι το πάρκο Τιργκάρτεν όπου πολλοί συνδικαλιστές και πολιτικοί θα μιλήσουν στο πλήθος.
Η TTIP είναι υπό συζήτηση από το 2013. Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον θα ήθελαν να την ολοκληρώσουν πριν από τη λήξη της θητείας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το επόμενο έτος, όμως θα πρέπει να προσπεράσουν πολλά εμπόδια και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γερμανία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Διεθνή / Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Συμπεριλαμβάνονται η Βίβλος του Γουσταύου Βάσα από το 1541, η Πίπη Φακιδομύτη, η ΙΚΕΑ και το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη φύση, μεταξύ άλλων
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Διεθνή / Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Οι έφεδροι διαμαρτυρήθηκαν για το κάλεσμα της ισραηλινής κυβέρνησης, αμφισβητώντας αν η επιχείρηση έχει πολιτικά κίνητρα και αν θα βοηθούσε το Ισραήλ να επιτύχει τον στόχο του να πλήξει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία, παρακάμπτοντας θαλάσσιες οδούς

Διεθνή / Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία

Η Κίνα κατασκευάζει αθόρυβα εναλλακτικές οδούς για να εξάγει αγαθά προς την Ευρώπη χωρίς να περνά από τον Ειρηνικό Ωκεανό νότια του Ισημερινού, προκειμένου να αποφύγει εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στην περιοχή
LIFO NEWSROOM