NEO VIDCAST

Τα McDonald's απορρίπτουν την πρόταση συνεργασίας των Burger King

Τα McDonald's απορρίπτουν την πρόταση συνεργασίας των Burger King Facebook Twitter
0

Τα Burger King έστειλαν χθες στα McDonald's ανοιχτή επιστολή με πρόταση συνεργασίας για τη δημιουργία ενός «υβριδικού» μπέργκερ.

Όπως μεταδίδει το The Verge, η ιδέα ήταν να συνασπιστούν οι δύο ανταγωνιστικοί κολοσσοί του fast food για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης στις 21 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας στο κοινό το limited "McWhopper". Η «κατάπαυση του πυρός» θα λάμβανε χώρα σε pop-up shop που θα άνοιγε συμβολικά στο μέσο της απόστασης μεταξύ των «αρχηγείων» των δύο εταιρειών, δηλαδή στην Ατλάντα - ανάμεσα σε Σικάγο και Μαϊάμι, και τα έσοδα θα πήγαιναν στη φιλανθρωπική οργάνωση Peace One Day.

Ωστόσο σήμερα τα McDonald's απέρριψαν την πρόταση των Burger King δια στόματος του CEO της εταιρείας Steve Easterbrook ο οποίος απάντησε μέσω facebook: «Εκτιμούμε την πρόθεση αλλά θεωρούμε ότι οι εταιρείες μας θα μπορούσαν να κάνουν κάτι μεγαλύτερο για να κάνουν τη διαφορά».

Dear Burger King, Inspiration for a good cause... great idea. We love the intention but think our two brands could...

Posted by McDonald's on Wednesday, 26 August 2015

Η πλευρά των McDonald's επέλεξε λοιπόν να αρνηθεί με αρκετά διπλωματικό τρόπο, επιλέγοντας την «ηθική οδό» της αντιπρότασης για κάτι πιο ουσιώδες από ένα McWhopper, επισημαίνοντας εμμέσως στα Burger King ότι ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε δυο εταιρείες δεν έχει σχέση με τα αληθινά δεινά του πολέμου για τα οποία έχει θεσπιστεί η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Δεν αποσαφηνίστηκε ωστόσο από την πλευρά των McDonald's τι θα μπορούσε να είναι αυτό το «κάτι μεγαλύτερο» οπότε αναμένουμε σε κάποια καλύτερη αντιπρόταση εν όψει των εορτασμών της 21ης Σεπτεμβρίου.

0

NEO VIDCAST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Διεθνή / «Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπερασπίστηκε με σθένος το πανό «Stop Killing Children», παρά τις αντιδράσεις από φιλοϊσραηλινές και φιλοπαλαιστινιακές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Ο Τραμπ ενδέχεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του 1976, ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την κρίση του και οφείλει να το κάνει επίσημα μέσω προεδρικού διατάγματος
LIFO NEWSROOM
Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτοχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Διεθνή / Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Το Elevador da Glória, που συνδέει την πλατεία Restauradores με το Bairro Alto, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα της πορτογαλικής πρωτεύουσας
LIFO NEWSROOM
Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Διεθνή / Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Οι δύο αυταρχικοί ηγέτες μίλησαν για τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, φτάνοντας μάλιστα να αναφερθούν στην πιθανότητα «αθανασίας»
LIFO NEWSROOM