Η Τουρκία συνέλαβε εκατοντάδες υπόπτους σε εφόδους για τζιχαντιστές

Η Τουρκία συνέλαβε εκατοντάδες υπόπτους σε εφόδους για τζιχαντιστές Facebook Twitter
2

Εφόδους σε εκατοντάδες χώρους σε 13 επαρχίες της Τουρκίας πραγματοποίησε χθες το βράδυ η τουρκική αστυνομία, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, οι χώροι αυτοί φέρεται να συνδέονται με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και κούρδους ενόπλους, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 251 ύποπτοι. 

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε ολονύχτια επιχείρηση, υποστηριζόμενη από ελικόπτερα και από άνδρες των ειδικών δυνάμεων, σε περισσότερους από 100 χώρους σε 26 συνοικίες της Κωνσταντινούπολης, που φέρεται ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και με ένοπλους τζιχαντιστές, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Όπως μετέδωσε το δίκτυο Sky News, στην επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη μετείχαν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Παράλληλα, νωρίς σήμερα το πρωί τουρκικά μαχητικά F-16 έπληξαν τρεις στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο επιβεβαιώνοντας δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου που προηγήθηκαν. Ο αξιωματούχος ασφαλείας διευκρίνισε ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας έπειτα από την επίθεση αυτοκτονίας της Δευτέρας στην τουρκική πόλη Σουρούτς, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, και από την οποία σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100. Η επίθεση αυτοκτονίας φέρεται ότι ήταν ενέργεια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Χθες έγινε επίσης γνωστό ότι Τουρκία και ΗΠΑ συμφώνησαν να επιτρέψουν σε μαχητικά αεροσκάφη της υπό αμερικανική ηγεσία συμμαχίας να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην ανατολική Τουρκία για να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό σε πανεπιστήμιο της Γιούτα

Διεθνή / Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας: «Ο σπουδαίος, και θρυλικός, Τσάρλι Κερκ, είναι νεκρός» - Aνακοίνωσε ότι όλες οι σημαίες στις ΗΠΑ θα κυματίζουν μεσίστιες έως την Κυριακή, προς τιμήν του.
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Διεθνή / Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, πέντε άτομα πέθαναν από ασιτία το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 404 τον συνολικό αριθμό όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από την πείνα μέσα στους 23 μήνες πολέμου
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Διεθνή / Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Αποκαλυπτικά έγγραφα δείχνουν ότι ο εκδότης της Washington Post, Γουίλ Λιούις, παρείχε μυστικές πολιτικές συμβουλές στον Μπόρις Τζόνσον κατά την πρωθυπουργία του, εγείροντας ερωτήματα για την ανεξαρτησία του και την εμπλοκή των μέσων ενημέρωσης στην πολιτική
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα» - Aπειλές για την ιθαγένειά της

Διεθνή / Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα» - Aπειλές για την ιθαγένειά της

Η Ρόζι Ο’Ντόνελ αποκαλύπτει γιατί δεν ταξίδεψε στις ΗΠΑ για την αποφοίτηση της κόρης της, τις απειλές του Τραμπ να της αφαιρέσει την ιθαγένεια και τις δηλώσεις του για «απειλή της ανθρωπότητας»
LIFO NEWSROOM
Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Διεθνή / Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Η αθλήτρια βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, όταν βγήκε στο μπαλκόνι και είδε να σπάνε αυτοκίνητα με φτυάρια και να πετάνε γκαζάκια
LIFO NEWSROOM
Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Διεθνή / Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Πάνω από 200 συλλήψεις στο Παρίσι, φωτιές, μπλοκαρισμένοι δρόμοι και σιδηρόδρομοι, καθώς οι πολίτες ξεσηκώνονται κατά του Μακρόν μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Έτοιμος για επιστροφή ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου - Κρίση τους κεμαλιστές

Διεθνή / Τουρκία: Έτοιμος για επιστροφή ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου - Κρίση τους κεμαλιστές

Ο Κιλιτσντάρογλου ενδέχεται να αναλάβει τον έλεγχο του CHP μετά την κρίση με τις εκλογές του 2023, ενώ η νυν διοίκηση και τα ΜΜΕ προκαλούν ένταση και αναστάτωση ενόψει της ακρόασης στις 15 Σεπτεμβρίου
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Η Ρωσία τεστάρει τα όρια του ΝΑΤΟ στην Πολωνία: Πρωτοφανές συμβάν με συμμαχικά μαχητικά να καταρρίπτουν ρωσικά drone

Διεθνή / Η Ρωσία τεστάρει τα όρια του ΝΑΤΟ στην Πολωνία: Πρωτοφανές συμβάν με συμμαχικά μαχητικά να καταρρίπτουν ρωσικά drone

Η Πολωνία ενεργοποίησε το Άρθρο 4 του ΝΑΤΟ μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της από 19 ρωσικά drones. Διεθνής κατακραυγή, φόβοι για κλιμάκωση και ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας.
LIFO NEWSROOM