Κουράκης: Συστάθηκε επιτροπή για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών

Κουράκης: Συστάθηκε επιτροπή για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών Facebook Twitter
Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης. ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
1

Στη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει τους διορισμούς των εκπαιδευτικών προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Τάσο Κουράκη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», είπε ότι η επιτροπή, που αποτελείται από τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, στελέχη του υπουργείου και του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής), θα αρχίσει τις συνεδριάσεις της από βδομάδα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα καταθέσει το πόρισμά της, ώστε να προχωρήσουν οι διορισμοί ανάλογα με τον αριθμό που τελικά θα δοθεί στο υπουργείο.

«Υπολογίζεται ότι οι θέσεις θα είναι λιγότερες από 3.000 και σημειωτέον πρόκειται για τον συνολικό αριθμό των θέσεων που διατίθενται στο υπουργείο Παιδείας» εκτιμά.

Όσον αφορά τις προσλήψεις αναπληρωτών, είπε πως «προχωράμε σε άρσεις αδικιών ή αυστηρών μέτρων, όπως η μείωση (σε ένα έτος) του διετούς αποκλεισμού λόγω άρνησης ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης, η ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας κ.α.». Τόνισε ακόμα ότι «οι αναπληρωτές θα είναι αυτοί που θα στηρίξουν την προσπάθεια για να λειτουργήσουν όσο γίνεται πιο εύρυθμα τα σχολεία από τον Σεπτέμβρη».

Σε ερώτηση σχετικά με τις ανακοινώσεις για την κατάταξη σχολών ανά πεδίο, ο Τάσος Κουράκης απαντά ότι αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου την ερχόμενη Τρίτη θα εκδοθεί η εφαρμοστική υπουργική απόφαση με όλα τα ζητήματα.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια