Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην περιοχή της Κρήτης τα ξημερώματα της Παρασκευής στις 05:05. Πρόκειται για μετασεισμό της ισχυρής σεισμικής δόνησης μεγέθους 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 21:08 το βράδυ της Πέμπτης μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 104 χιλιόμετρα Ανατολικά του Αγίου Νικολάου ενώ το εστιακό βάθος αναφέρεται στα 20 χιλιόμετρα. Ο μετασεισμός αυτός ήταν ο μεγαλύτερος από την έντονη ολονύκτια μετασεισμική δραστηριότητα που σημειώθηκε στην περιοχή.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού ήταν 39 χιλιόμετρα νότια της Κάσου, και το εστιακό του βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Ελλάδα /
Ισχυρός μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Κρήτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Κρήτη: Βίντεο από τη στιγμή της θανατηφόρας παράσυρσης πεζού από βαν στη Χερσόνησο

Το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» φώτισε την Ελλάδα – Εντυπωσιακές λήψεις από την Ακρόπολη ως τις ακτές της Ηπείρου

Η έλλειψη σεξουαλικών επαφών μπορεί να έχει θανάσιμες συνέπειες, σύμφωνα με νέα μελέτη

Λήμνος: Επιχείρηση διάσωσης για 9 παιδιά που παρασύρθηκαν με SUP στα ανοιχτά

Συλλήψεις για τη φωτιά στην Κερατέα – Αναζητείται διευθυντικό στέλεχος τοπικού παραρτήματος
