Reuters: Η Ελλάδα θέλει 100 εκατ. ευρώ αποζημίωση για γερμανικές μίζες

Reuters: Η Ελλάδα θέλει 100 εκατ. ευρώ αποζημίωση για γερμανικές μίζες Facebook Twitter
0

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση από γερμανικές αμυντικές εταιρείες που υποστηρίζει ότι δωροδόκησαν για να κερδίσουν εξοπλιστικές συμφωνίες, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο ανώτερη πηγή του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το πρακτορείο σημειώνει πως η γερμανική εφημερίδα Bild μετέδωσε ότι η η μονάδα ελικοπτέρων της Airbus, Eurocopter, φέρεται να έχει πληρώσει 41 εκατ. ευρώ σε δωροδοκίες σε Έλληνες αξιωματούχους προκειμένου να πουλήσει 20 ελικόπτερα NH-90. Ταυτόχρονα, οι γερμανικοί αμυντικοί όμιλοι Rheinmetall, STN και Atlas Elektronik επίσης φέρεται να έχουν καταβάλει συνολικά 62 εκατ. ευρώ σε δωροδοκίες για συμβάσεις υποβρυχίων, σύμφωνα με τη Bild.

Το Reuters επισημαίνει ότι η πηγή του υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο πως η Ελλάδα θα επιδιώξει να λάβει περίπου 100 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση από αυτές τις εταιρείες, στο πλαίσιο μίας έρευνας που περιλαμβάνει άλλες υποθέσεις.

«Πρόκειται μία σειρά υποθέσεων, όχι μόνο γερμανικές αλλά κυρίως γερμανικές, και η Ελλάδα ελπίζει ότι μπορεί να λάβει 500-800 εκατ. ευρώ» δήλωσε η πηγή. «Κάθε εταιρεία που θα καταδικαστεί (για δωροδοκία) και θέλει να συνεχίσει τις εμπορικές της σχέσεις με την Ελλάδα θα πρέπει να έρθει σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό» πρόσθεσε.

Όπως σημειώνει το Reuters, εκπρόσωπος της Airbus γα τα ελικόπτερα αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ ένας εκπρόσωπος της Rheinmetall δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει λάβει γνώση για μία νέα έρευνα.  Κανείς στην Atlas Elektronik δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο. Η STN είχε εξαγοραστεί από την Rheinmetall το 2003 και διαχωρίστηκε σε δύο εταιρείες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM