Σε πόζα Χίτλερ ο ηγέτης του ξενοφοβικού κινήματος Pegida

Σε πόζα Χίτλερ ο ηγέτης του ξενοφοβικού κινήματος Pegida Facebook Twitter
2

Μία φωτογραφία του ηγέτη του αντι-ισλαμιστικού κινήματος Pegida, στην οποία ποζάρει αλά Χίτλερ, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ερωτηματικά σχετικά με τις σχέσεις της ξενοφοβικής οργάνωσης με την ακροδεξιά.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η γερμανική εφημερίδα Bild κυκλοφόρησε σήμερα με τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο εξώφυλλό της, αναφέροντας ότι είχε δημοσιευθεί στο Facebook. Ο ηγέτης του Pegida, Lutz Bachmann, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ένα αστείο και ότι η φωτογραφία λήφθηκε με αφορμή την κυκλοφορία μίας ηχητικής έκδοσης ενός σατιρικού μυθιστορήματος, η υπόθεση του οποίου αφορά την επιστροφή του Χίτλερ στη σύγχρονη Γερμανία. «Πρέπει να αστειεύεσαι με τον εαυτό σου μερικές φορές», φέρεται να δήλωσε ο Bachmann.

Το Pegida (Πατριώτες Ευρωπαίοι Κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσης) διοργανώνει διαδηλώσεις κάθε Δευτέρα τους τελευταίους μήνες στη Δρέσδη και άλλες γερμανικές πόλεις, συγκεντρώνοντας έως και 25.000 ανθρώπους.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Financial Times, ο Bachmann επέμεινε ότι το Pegida είναι μετριοπαθές. «Είμαστε κανονικοί άνθρωποι», είπε, εκτιμώντας ότι «δεξιοί τρελοί» αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% των συμμετεχόντων και είναι ευπρόσδεκτοι σε καμία περίπτωση. Καθώς το Pegida μεγαλώνει όμως, ο ηγέτης και το παρελθόν του βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο. Ο Bachmann είχε καταδικαστεί για επίθεση στα νιάτα του και έμεινε δύο χρόνια στη φυλακή. Είχε επίσης συλληφθεί γιατί είχε στην κατοχή του κοκαΐνη και έλαβε ποινή με αναστολή.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σαρωτικό «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ προβλέπει αποδυνάμωση της δικαστικής εξουσίας

«One Big Beautiful Bill Act»: Μέσα από ένα δυσθεώρητο νομοσχέδιο 1.100 σελίδων, η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να θωρακιστεί ώστε να μην υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
«Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Διεθνή / «Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κυριαρχία των remake και των κινηματογραφικών franchise στη σημερινή βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Διεθνή / Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Αιγύπτου να βρει τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
LIFO NEWSROOM
Σαουδική Αραβία προειδοποιεί Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Διεθνή / Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί το Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Χάλιντ μπιν Σαλμάν, μετέφερε μυστικό μήνυμα του Βασιλιά Σαλμάν στην ηγεσία του Ιράν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ισραηλινού πλήγματος εάν απορριφθεί η πρόταση Τραμπ για πυρηνική συμφωνία
LIFO NEWSROOM