No.1

Επίθεση παλαιστινίου με οξύ σε οικογένεια ισραηλινών

Επίθεση παλαιστινίου με οξύ σε οικογένεια ισραηλινών Facebook Twitter
2

Νέο επεισόδιο στη Δυτική Όχθη, μία ημέρα μετά την κηδεία Παλαιστίνιου υπουργού ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια συμπλοκών με ισραηλινές δυνάμεις σε διαδήλωση παλαιστινίων.

Παλαιστίνιος επιτέθηκε σήμερα Παρασκευή με οξύ κατά εξαμελούς οικογένειας Ισραηλινών κοντά στην πόλη Χουσάν της Δυτικής Οχθης, και πυροβολήθηκε από ισραηλινό πολίτη πριν συλληφθεί και μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Οι δύο γονείς και τα τέσσερα παιδιά τους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ με ελαφριά εγκαύματα.

Τους τελευταίους 4 μήνες 10 ισραηλινοί και ένας ξένος επισκέπτης έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις παλαιστινίων με μαχαίρι ή παγιδευμένα οχήματα. Από την άλλη σε 12 υπολογίζονται οι παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί στο ίδιο διάστημα μεταξύ αυτών και οι οδηγοί των παγιδευμένων οχημάτων.

2

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM