ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Κολ εναντίον Σρέντερ για την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ

Κολ εναντίον Σρέντερ για την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ Facebook Twitter
0

Βαριές ευθύνες καταλογίζει στο διάδοχο του Γκέρχαρντ Σρέντερ για την κρίση χρέους στην Ευρώπη ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ.

Σύμφωνα με την Ντόιτσε Βέλλε, ο Κολ σε βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει μέσα στην εβδομάδα, την ευθύνη για την κρίση στην κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων που τον διαδέχθηκαν και σε δυο μεγάλα λάθη,  την πρόωρη ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη και τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας.

«Οι αποφάσεις αυτές ανήκουν σε μια σειρά βασικών εσφαλμένων εξελίξεων τις οποίες αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε στην ΕΕ, στην ευρωζώνη και σε μεμονωμένες χώρες μέλη» σημειώνει και συνεχίζει με επίθεση στον Σρέντερ, υποστηρίζοντας ότι «αυτό που συνέβη εδώ συνιστά όντως ντροπή για τη γερμανική πολιτική και, παράλληλα, προδοσία στη στενή γαλλογερμανική συνεργασία, η οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να στραφεί κατά του Συμφώνου Σταθερότητας, όπως όμως έπραξε».

Όπως αναφέρει ο πρώην καγκελάριος, η Ευρώπη γνώριζε την κατάσταση για την Ελλάδα και τώρα θα πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της προς τη χώρα. Η χώρα βρισκόταν ήδη τότε σε μια κατάσταση «η οποία ήταν φανερή σε όποιον κοιτούσε λίγο πιο προσεκτικά ενώ δεν έλειπαν και οι προειδοποιήσεις», γράφει ο Χέλμουτ Κολ.

0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Γεμάτη ψέματα» η ομιλία του Νετανιάχου στον ΟΗΕ, δηλώνει αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής

Διεθνή / «Γεμάτη ψέματα» η ομιλία του Νετανιάχου στον ΟΗΕ, δηλώνει αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής

«Ήταν η ομιλία ενός ηττημένου άνδρα, ενός απελπισμένου ηγέτη» αναφέρει ο διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Kneecap: Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε την κατηγορία για τρομοκρατία κατά του μέλους του συγκροτήματος

Διεθνή / Kneecap: Δικαστήριο απέρριψε την κατηγορία για τρομοκρατία κατά μέλους του συγκροτήματος

«Η όλη διαδικασία δεν αφορούσε εμένα. Πάντα αφορούσε τη Γάζα, το τι συμβαίνει αν τολμήσεις να μιλήσεις», είπε ο Liam Óg Ó hAnnaidh μιλώντας στον κόσμο που βρισκόταν έξω από το δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Άγνωστα drones πέταξαν πάνω από στρατιωτική βάση που εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες

Διεθνή / Γαλλία: Άγνωστα drones πέταξαν πάνω από στρατιωτική βάση που εκπαίδευε Ουκρανούς στρατιώτες

Η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει αυστηρά τις πτήσεις πολιτικών drones πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, χαρακτηρίζοντας τέτοιες παραβιάσεις απειλή για την εθνική ασφάλεια
LIFO NEWSROOM