Αργεντινή: Ισόβια κάθειρξη για 15 πρώην στελέχη της χούντας

Αργεντινή: Ισόβια κάθειρξη για 15 πρώην στελέχη της χούντας Facebook Twitter
1

Δικαστήριο της Αργεντινής καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη 15 πρώην στρατιωτικούς, αστυνομικούς και πολιτικούς αξιωματούχους.

Οι κατηγορούμενοι θεωρήθηκαν από το δικαστήριο υπεύθυνοι για απαγωγές, βασανιστήρια και δολοφονίες δεκάδων αντιφρονούντων κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στο διάστημα από το 1976 έως το 1983.

Τέσσερις άλλοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 12 και 13 ετών. Δύο ακόμη κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Μεταξύ των προσώπων, οι υποθέσεων των οποίων έπαιξαν ρόλο στη δίκη ήταν η ιδρύτρια της οργάνωσης, Δ, Εστέλα ντε Καρλότο, όπως μεταδίδει το ελληνικό euronews.

Το 1978 απήχθη ο νεογέννητος τότε γιος της κόρης της, Λόρα Καρλότο, και δόθηκε σε ένα ζευγάρι για υιοθεσία.

Λίγες ημέρες μετά την απαγωγή, η Λόρα Καρλότο δολοφονήθηκε από το καθεστώς.

Τον περασμένο Αύγουστο, μετά από εξετάσεις DNA, κατέστη εφικτό η Εστέλα ντε Καρλότο να συναντήσει για πρώτη φορά τον εγγονό της.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Αργεντινή εκτιμάται πως περίπου 13.000 αντικαθεστωτικοί, συνδικαλιστές και διανοούμενοι φυλακίστηκαν παράνομα και σταδιακά χάθηκαν μυστηριωδώς τα ίχνη τους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια