Το Ισραήλ διέκοψε την εκεχειρία - 4 Παλαιστίνιοι νεκροί

Το Ισραήλ διέκοψε την εκεχειρία - 4 Παλαιστίνιοι νεκροί Facebook Twitter
5

Σε ανθρωπιστική εκεχειρία- διάρκειας 72 ωρών, συμφώνησαν σήμερα το πρωί Ισραήλ και Χαμάς, αλλά σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, μόλις δύο ώρες αφότου τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία.


H εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ στις 8.00 σήμερα το πρωί παραβιάστηκε από το Ισραήλ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έρχονται από το υπουργείο Υγείας στη Γάζα. 4 Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί όταν ισραηλινό τανκ άνοιξε πυρ στον νότιο τομέα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει ακόμη προβεί σε κάποιο σχόλιο σχετικά με την πληροφορία.

ΟΗΕ και ΗΠΑ καλούν τις δύο πλευρές να δείξουν ψυχραιμία και να σεβαστούν τη συμφωνία που θα ανακουφίσει τους αμάχους ενώ στο Κάιρο ξεκινούν οι συνομιλίες με τη συμμετοχή ισραηλινής και παλαιστινιακής αντιπροσωπείας με σκοπό μια εκεχειρία που θα έχει διάρκεια.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Shortly before 10:00 am Israeli tanks shelled the eastern part of the town of Rafah in southern Gaza, killing at least four people and wounding 15, said Health Ministry official Ashraf al-Kidra and Gaza police spokesman Ayman Batniji.12:32 PM - 1 Aug 2014Rockets just fired from #Gaza. 4.5 hours into ceasefire, safe to say it has faltered quickly w 4 Palestinians killed & 2 IDF soldiers killedhttp://www.firstpost.com/world/gaza-live-israel-violates-3-day-ceasefire-as-tank-fire-kills-8-1644365.html
Για πες όμως γιατί. Μηπως γιατι το τελευταίο μισάωρο πριν την εκεχειρία η Ισραηλινοι βομβαρδίζανε σαν μανιακοί; μπας και προλάβουν να σκοτώσουν οςους μπορούν πιο γρήγορα.
Έλα ρε.Αφού είπαμε:το πρόβλημα είναι η Χαμάς με τις ανθρώπινες ασπίδες της.Όχι ότι έχουν βαλθεί να ξεκάνουν όσους περισσότερους μπορούν.Όχι ότι ο IDF από αμυντικός στρατός έχει γίνει επιθετικό υπερόπλο.Άμα απαντήσουν οι Παλαιστίνιοι(και γενικότερα οι Αραβικές χώρες τριγύρω) με καμία Ιντιφάντα πάλι θα έχουμε κλάματα από το Ισραήλ.