Φορολογούν και τους άνεργους των επιδοτούμενων

Φορολογούν και τους άνεργους των επιδοτούμενων Facebook Twitter
1

Φόρο που μπορεί να φτάσει και τα 1.200 ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι άνεργοι που συμμετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης όπως π.χ. των voucher και έπαιρναν αποζημίωση μέχρι 500 ευρώ το μήνα. Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που εργάστηκαν σε προγράμματα της ΕΛΣΤΑΤ με μηνιαία αμοιβή 300 ευρώ.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, στο  Ε1 οι παραπάνω αμοιβές από επιδοτούμενα προγράμματα μπαίνουν στον κωδικό 507, κάτι που σημαίνει ότι θα φορολογηθούν ως εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις.

Έτσι ο άνεργος θα φορολογείται με ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης τα 3.000 ευρώ και με συντελεστή 26%. Αν διαθέτει και αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, τότε θα προσμετρηθεί και το τεκμήριο του αυτοκινήτου.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας» – Μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη νέα δολοφονία στη Χαλκίδα

Ελλάδα / «Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας»: Το μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη δολοφονία στη Χαλκίδα

«Πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη: να μεγαλώσουμε μια νέα γενιά παιδιών με σωστές αξίες, ώστε να αλλάξει η κουλτούρα της βίας. Έχουμε μετατρέψει το ποδόσφαιρό μας σε υποκουλτούρα» δήλωσε ο πατέρας του Άλκη Καμπάνου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
E ναι λογικό είναι, λες και δεν είναι αρκετά εξευτελιστικό να δουλεύεις για τόσο λίγα χρήματα, θα πρέπει να μαζεύεις για να πληρώνεις και φόρους. Δίκαιο το σύστημα φορολόγησης στην Ελλάδα πάντα.