Φορολογούν και τους άνεργους των επιδοτούμενων

Φορολογούν και τους άνεργους των επιδοτούμενων Facebook Twitter
1

Φόρο που μπορεί να φτάσει και τα 1.200 ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι άνεργοι που συμμετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης όπως π.χ. των voucher και έπαιρναν αποζημίωση μέχρι 500 ευρώ το μήνα. Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που εργάστηκαν σε προγράμματα της ΕΛΣΤΑΤ με μηνιαία αμοιβή 300 ευρώ.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, στο  Ε1 οι παραπάνω αμοιβές από επιδοτούμενα προγράμματα μπαίνουν στον κωδικό 507, κάτι που σημαίνει ότι θα φορολογηθούν ως εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις.

Έτσι ο άνεργος θα φορολογείται με ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης τα 3.000 ευρώ και με συντελεστή 26%. Αν διαθέτει και αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, τότε θα προσμετρηθεί και το τεκμήριο του αυτοκινήτου.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα - Ποια τα αιτήματα των ομοσπονδιών;

Ελλάδα / Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα - Ποια τα αιτήματα των ομοσπονδιών;

«Βγαίνουμε στους δρόμους γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε ένα σύγχρονο μάθημα μέσα σε τάξεις με δεκάδες κενά και ελλείψεις», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ ΔΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκινά σήμερα η δίκη σε ειδική αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού - 250 μάρτυρες

Η δίκη αναμένεται να είναι μεγάλης διάρκειας - Ο Γιώργος Λυγγερίδης τραυματίστηκε θανάσιμα στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο Ρέντη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
E ναι λογικό είναι, λες και δεν είναι αρκετά εξευτελιστικό να δουλεύεις για τόσο λίγα χρήματα, θα πρέπει να μαζεύεις για να πληρώνεις και φόρους. Δίκαιο το σύστημα φορολόγησης στην Ελλάδα πάντα.